Τέσσερις πολύ διαφορετικές όψεις της μουσικής συγκλίνουν σε ένα πράγμα

Εμείς ρωτάμε κι ένα DJ duo, ένας party promoter, μια drag queen και ένας νέος ρεμπέτης απαντούν

Newsroom 27.9.2018 | 12:04

Ας τους γνωρίσουμε αρχικά λίγο καλύτερα:

 

ΛεGirlz: Οι ΛεGirlz είναι το προσωπικό, μουσικό project της Πέγκυς και της Γκέλυς. Οι Πέγκυ Νικολάου και Γκέλυ Συρράκου γνωρίστηκαν πριν αρκετά χρόνια στην αθηναϊκή νύχτα. Έξι χρόνια πριν, πολλά ξενύχτια μετά, και ενώ είχαν ήδη κατακτήσει τα dancefloor της πόλης, αποφάσισαν να ενώσουν την αγάπη τους για τη μουσική. Πλέον θα τις βρείτε να παίζουν στα αγαπημένα τους στέκια είτε σε επιλεγμένα πάρτι. Τα set τους είναι πολυσυλλεκτικά, όπως και τα ακούσματά τους, από indie, rock 'n' roll, garage, surf, soul, disco, nu-disco, synth-pop, minimal synth etc etc.

 

Τέσσερις πολύ διαφορετικές όψεις της μουσικής συγκλίνουν σε ένα πράγμα

 

The Dreamer: Ο The Dreamer είναι ένας πολυδιάστατος καλλιτέχνης. Έχει εργαστεί πολλά χρόνια ως φωτογράφος για αρκετά περιοδικά και fashion brands διεθνώς. Σε αυτήν τη συνέντευξη λαμβάνει την, μεταξύ άλλων, ιδιότητα του dj και party promoter, έχοντας συμμετάσχει στην ομάδα του YIDSID, ενώ έχει ξεκινήσει το Purple Night, ένα private club night στα πιο underground μέρη της Αθήνας.

 

Τέσσερις πολύ διαφορετικές όψεις της μουσικής συγκλίνουν σε ένα πράγμα
Φωτο: Ιωάννα Χατζηανδρέου

 

ActiVista: H-ο-το-@ ActiVista ήρθε στον πλανήτη Γη από τον πλανήτη Κουήρ τον Μάιο του 2016. Από τη στιγμή αυτή, έμεινε του αφώνου με όλους τους έμφυλους και ταυτοτικούς ρόλους που επιτελούν (εν είδει περφόρμανς) οι άνθρωποι ενώ το κάνουν σαν πιστή τελετουργία χωρίς καν να το καταλαβαίνουν και χωρίς κριτική σκέψη. Συνεπεία αυτού, και πολλών άλλων αθέατων πλευρών, αποφάσισε μέσω του σεμιναρίου και των shows της να παίζει με τις πιο αόρατες πτυχές της ανθρωπότητας (και μη) και να διασκεδάζει τον κόσμο ενώ τον μορφώνει.

 

Τέσσερις πολύ διαφορετικές όψεις της μουσικής συγκλίνουν σε ένα πράγμα

 

Πάνος Τσίτσικας: Ο Πάνος Τσίτσικας ασχολείται από μικρός με τη μουσική και έχει συνεργαστεί ανά τα χρόνια με πολλούς γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες. Ασχολείται με όλες τις μορφές ελληνικής λαϊκής μουσικής, αγαπά ιδιαίτερα το ρεμπέτικο και το έντεχνο, ενώ τον τελευταίο καιρό παίζει σε μουσικούς χώρους στο κέντρο της Αθήνας.

 

Τέσσερις πολύ διαφορετικές όψεις της μουσικής συγκλίνουν σε ένα πράγμα

 

Εμείς προσπαθήσαμε μέσα σε δύο καίριες ερωτήσεις να μάθουμε πώς αντιμετωπίζουν το έργο, το κοινό και τις εμπειρίες τους, ώστε να βρούμε το κοινό τους χαρακτηριστικό. Οι απαντήσεις τους ήταν όσο ανοιχτές είναι και οι ίδιοι. Δηλαδή, πολύ:

 

— Παίζετε όπου θέλετε, ό,τι μουσική θέλετε εσείς. Πού είστε, με ποιους και τι ακούγεται;

ΛεGirlz: Είμαστε σε ένα all female festival με τις αγαπημένες μας καλλιτέχνιδες, Solange, M.I.A., Princess Nokia, Kali Uchis και ανοίγουμε εμείς το φεστιβάλ με dj set.

 

— Ποια πιστεύεις ότι είναι η προϋπόθεση για να περάσει κάποιος καλά στα πάρτι σας; Τι είναι OPEN σε αυτά τα πάρτι;

The Dreamer: Καλή διάθεση και όρεξη για χορό. Είμαστε OPEN σε χαμόγελα και αληθινούς ανθρώπους που είναι περήφανοι γι' αυτό που είναι.

 

— Πώς εκφράζεται ο ακτιβισμός και η τέχνη μέσα από τα show σου; Γίνεται το κοινό πιο ανοιχτό μέσα από αυτά;

ActiVista: Ο ακτιβισμός για εμένα είναι σύμφυτος με την τέχνη. Κάθε περφόρμανς μου είτε αυτή είναι σε ακαδημαϊκό κόντεξτ, είτε σε κάποιο κλαμπ, είτε σε κάποια γκαλερί, εγκαλεί το κοινό σε ένα πλαίσιο διαλόγου με την εαυτή του και με τα υπόλοιπα άτομα. Η μουσική, το χιούμορ, το παιχνίδι με τις λέξεις και τις εικόνες, το γκλίτερ, ο χορός, μια παρουσίαση, μια διάλεξη, ένα catwalk, το τραγούδι, το γρήγορο πετάρισμα της bigger than life βλεφαρίδας και προσωπικότητας, ένα ξαφνικό voguing, το αναπολογητικό και γκράντε μακιγιάζ και ντύσιμο, η πρόζα, το lipsyncing, ο αυτοσχεδιασμός και το πανύψηλο τακούνι είναι τα εργαλεία μου για τη δημιουργία αυτού του πλαισίου που αποκαλώ performative rebirth.

 

Τέσσερις πολύ διαφορετικές όψεις της μουσικής συγκλίνουν σε ένα πράγμα
Η μουσική εκφράζει μια μοναδικότητα για τον καθένα. Παρακινεί και προτρέπει όσους την ακούν να μην περιορίζονται και να μην εγκλωβίζονται σε ταμπέλες, κατηγορίες και συνήθειες.

 

— Και λοιπόν, τι σημαίνει για σας OPEN με 3 λέξεις;

ΛεGirlz: OPEN για μας σημαίνει ελευθερία, ανοιχτά μυαλά και... διακοπές στην Ανάφη.

The Dreamer: Ανοιχτόμυαλος, διατεθειμένος, ονειροπόλος.

ActiVista: Χμ... η αγάπη άνευ όρων, η ποικιλομορφία, η καλιαρντοσύνη κι η μονόκερως (έτσι γιατί δεν μου αρέσουν τα όρια :Ρ).

Πάνος Τσίτσικας: OPEN για μένα είναι η διαδικασία της Αναζήτησης, Αφομοίωσης και Δημιουργίας

 

Κάπως έτσι, ακόμα και με λίγες ερωτήσεις και μικρές απαντήσεις βλέπουμε πως η μουσική, οι μελωδίες και οι εμπειρίες γύρω από αυτή ήταν και είναι συνδεδεμένη με τους ανθρώπους και τις ιστορίες τους, όποιες κι αν είναι αυτές. Ο κάθε άνθρωπος, στο χώρο του και με την προσωπικότητα του συνδέεται κάπως με αυτή.


Εμπνέονται με τον δικό τους τρόπο άνθρωποι και σχήματα με διαφορετικά χαρακτηριστικά, προσωπικότητες, εμπειρίες και ερεθίσματα. Τις περισσότερες φορές σε ακριβώς αυτή τη διαφορετικότητα βρίσκεται και η ποικιλομορφία της μουσικής.

 

Τέσσερις πολύ διαφορετικές όψεις της μουσικής συγκλίνουν σε ένα πράγμα

 

Η μουσική, λοιπόν, εκφράζει μια μοναδικότητα για τον καθένα. Παρακινεί και προτρέπει όσους την ακούν να μην περιορίζονται και να μην εγκλωβίζονται σε ταμπέλες, κατηγορίες και συνήθειες.

 

Το ίδιο σε καλεί να εκφράσεις, χωρίς περιορισμούς, και το CU το οποίο υπογράφει πλέον OPEN. Ανακάλυψε περισσότερα στο www.vodafonecu.gr/OPEN

 

#CU/OPEN

 

Οδηγός Διασκέδαση