Ο τρομπετίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής Matthew Halsall στην Θεσσαλονίκη

Οι τρεις πιο πρόσφατοι δίσκοι του περιλήφθηκαν στις λίστες με τους καλύτερους τζαζ δίσκους της χρονιάς

LIFOTEAM 13.2.2016 | 04:00

 

Η περιοχή του Μάντσεστερ είναι πασίγνωστη παγκόσμια για την μουσική σκηνή της από το '60 εως και σήμερα κυρίως για οτι έχει σχέση με rock & punk.

 

Κάτω από το "υπέροχο γκρί" όπως αποκαλούν οι ίδιοι κάτοικοι τον ουρανό τους, ανθίζει εδώ και κάποια χρόνια μια εξαιρετκή σκηνή Jazz ιδιαίτερα χαρακτηρηστική. Ένας από τους πρωτεργάτες αυτής της σκηνής είναι ο τρομπετίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής Matthew Halsall. Βαθιά επηρεασμένος από τον ήχο της τελευταίας περιόδου του John Coltrane και της προσωπικές δουλειές της συντρόφου του Alice Coltrane, ο Halsall ξεκινά να δημιουργεί παρέα με προικισμένους μουσικούς της περιοχής έναν ιδιαίτερο ήχο και μουσικά projects τα οποία προσελκύουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον.

 

Δημιουργεί την δικιά του δισκογραφική εταιρεία Gondwana και αναδυκνείει μουσικούς της περιοχής όπως ο Nat Birchall, Adam Fairhall κ.α. Στο ενεργητικό του έχει 7 προσωπικούς δίσκους. Οι τρεις πιο πρόσφατοι περιλήφθηκαν στις λίστες με τους καλύτερους τζαζ δίσκους της χρονιάς.

 

 

O Matthew Halsall επισκέπτεται για πρώτη φορά την χώρα μας για δύο μοναδικές συναυλίες 26 & 27 Φεβρουαρίου στο Duende Jazz Bar στη Θεσσαλονίκη. Μαζί του οι βασικοί συνεργάτες Gavin Barras στο μπάσο, Tarek Modi στο πιάνο και ο ντράμερ των Cinematic Orchestra Luke Flowers.

 

(Είσοδος: 15 ευρω Προπώληση μόνο από το κατάστημα)

 

Ο τρομπετίστας, συνθέτης και ενορχηστρωτής Matthew Halsall στην Θεσσαλονίκη

 

Δισκογραφία

Sending My Love - Gondwana Records 2008

Colour Yes - Gondwana Records 2009

On The Go - Gondwana Records 2011

Fletcher Moss Park - Gondwana Records 2012

Matthew Halsall & The Gondwana Orchestra - When The World Was One - Gondwana Records 2014

Matthew Halsall & The Gondwana Orchestra - Into Forever - Gondwana Records 2015

Journey In Satchidananda / Blue Nile - Gondwana Records 2015