5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

Οι επιλογές του LIFO.gr

LIFOTEAM 5.12.2014 | 12:07

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Και άλλες 3 για την Παρασκευή! 

 

Barbara’s Straight Son

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Barbara's Straight Son  γιορτάζουν την επίσημη κυκλοφορία του «A Memoir of Kilgore Trout» που θα υπάρχει για free download στο www.barbarasstraightson.com. Ο δεύτερος δίσκος των Barbara's Straight Son «A Memoir of Kilgore Trout» είναι επηρεασμένος από την περίπλοκη γραφή του συγγραφέα Kurt Vonnegut (1922 – 2007) και την θεματολογία των μυθιστορημάτων του. Aπό τις αρχαίες θρησκείες μέχρι τα ταξίδια στο χρόνο, από τη σάτιρα στην επιστημονική φαντασία, από το drum 'n' bass στο electro-punk και όλα τα ενδιάμεσα.

 



Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου

 

Embarker + Dead Gum + Big Fat Lips 

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο


H Phase! παρουσιάζει τους Embarker, Dead Gum και Big Fat Lips σε μία σπάνια μουσική συνάντηση. Embarker ονομάζεται το προσωπικό μουσικό project του Αμερικανού οπτικοακουστικού καλλιτέχνη, Michael Roy Barker, με έδρα την Φιλαδέλφεια. Χρησιμοποιώντας ποικίλες ηλεκτρονικές πηγές, modular συνθεσάιζερ, αυτοσχέδια μουσικά όργανα και τη φωνή του δημιουργεί μια μοναδική μουσική υπερκινητική εμπειρία, που συχνά χρησιμοποιείται ως soundtrack της μανιωδούς συλλογής του από found video, ξεχασμένα σε camcorders για οικιακή χρήση.

 

 

6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου με είσοδο 5 ευρώ.

 

Gadjo Dilo

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Το συγκρότημα "Gadjo Dilo" αποτελείται από μια παρέα μουσικών, με κοινό τους χαρακτηριστικό την αγάπη για τη μουσική  του θρυλικού κιθαρίστα της gypsy swing, Django Reinhardt και την Ελληνική μουσική σκηνή του '50 και '60. Με αφετηρία τους δύο αυτούς μουσικούς πολιτισμούς και με πειραματισμούς πάνω σε μεταγενέστερους ήχους της jazz, κατορθώνουν να συνδυάσουν την παραδοσιακή manouche gypsy swing μουσική με την Ελληνική μουσική παράδοση. 

 

 

Tin Pan Alley [Τουρναβίτου 6, Πλ. Ασωμάτων] Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου με είσοδο 7-15 ευρώ

 

Απροσάρμοστοι

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

24 χρόνια μετά, οι Απροσάρμοστοι (Κυριάκος Δαρίβας: τύμπανα, Οδυσσέας Γαλανάκης: κιθάρα, Αλέκος Αράπης: μπάσο) τα εναπομείναντα μέλη της «συμμορίας» που μαζί με τον Βασίλη Πετρίδη τον Λουκά Γκέκα και με μπροστάρη τον αξέχαστο Παύλο Σιδηρόπουλο τάραξαν τα νερά της πιο σημαντικής δεκαετίας της εγχώριας ροκ σκηνής, διοργανώνουν μια γιορτή  για τον Παύλο Σιδηρόπουλο, για τα τραγούδια του, για τη στάση ζωής του, για την «προίκα» του και όσα αυτά εκφράζουν. Μαζί τους και φέτος, ο Νίκος και ο Βασίλης Σπυρόπουλος δηλαδή οι Σπυριδούλα και ο Δημήτρης Πουλικάκος.

 

 

Κύτταρο [Ηπείρου 48 και Αχαρνών], Σάββατο 6 Δεκεμβρίου με είσοδο 10 ευρώ

 

Chickn & Cave Children

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Οι Chickn είναι μια μπάντα με έδρα την Αθήνα που παίζει και γράφει μουσική από το 2012. Όλα τα μέλη των Chickn ξεκινούν από διαφορετικές μουσικές αφετηρίες, δίνοντας διαφορετικές οπτικές πάνω στο ίδιο όραμα. Όταν παίζουν λάιβ, να περιμένετε να δείτε στη σκηνή τρία έως επτά άτομα. Οι Cave Children είναι ένα τετραμελές συγκρότημα από την Αθήνα. Ψυχεδελικές μελωδίες, κινηματογραφική αισθητική και garage rock ξεσπάσματα.

 

 

Bios Ρομάντσο [Αναξαγόρα 3-5], Σάββατο 6 Δεκεμβρίου με είσοδο 5 ευρώ.

 

Guts

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

O Guts, ο γαλλικής καταγωγής dj,παραγωγός και beatmaker, επιστρέφει στην Αθήνα και για πρώτη φορά θα εμφανιστεί με live full band. Εξασκώντας από μικρή ηλικία τις ικανότητές του στο μιξάρισμα βινυλίων, συνεπαρμένος από τη hip-hop σκηνή και μετά από 2 ταξίδια σταθμούς , στη Νέα Υόρκη και στο Λονδίνο, ξεκίνησε ως dj και beatmaker, συμμετέχοντας παράλληλα στη funky μπάντα "Alliance Ethnik".Το 2007 εγκαταλείπει το Παρίσι για την Ίμπιζα και κυκλοφορεί το πρώτο του solo album με τίτλο "Guts le Bienheureux".

 

 

Κοο-Κοο [Ιάκχου 17, Γκάζι] Σάββατο 6 Δεκεμβρίου με είσοδο 15-18 ευρώ

 

Αφιέρωμα στον συνθέτη Karlheinz Stockhausen

 

5 συναυλίες για το Σαββατοκύριακο

 

Ηλεκτρονικοί ήχοι, ορχήστρες και χορωδίες ακούγονται από τις ανοιχτές πόρτες της Στέγης. Η Στέγη παρουσιάζει έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες του 20ου αιώνα. Όπως και στα προηγούμενα Open Days, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν πολλές από τις όψεις της δημιουργίας του συνθέτη. Θα έχουν τη δυνατότητα να ακολουθήσουν τη δική τους διαδρομή, περνώντας από τους ανοιχτούς χώρους της Στέγης, όπου θα παρουσιαστούν έργα κυρίως από τη μέση περίοδο της δημιουργίας του, με έμφαση στις ανοιχτές μορφές και την πνευματικότητα, από τη Μικρή Σκηνή όπου θα παρουσιαστούν αυτοτελή έργα από όλες τις όπερες της επταλογίας Licht (1977- 2003), καθώς και από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Μεγάλης Σκηνής, όπου θα ακούγεται ηλεκτρονική μουσική του συνθέτη στην αυθεντική τετραφωνική εκδοχή της.

 

 

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών [Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα] Κυριακή 7 Δεκεμβρίου


Blank Tapes & The Roaring 420s

 

 

Απευθείας από το Los Angeles, οι Blank Tapes μαζί με τους Γερμανούς The Roaring 420s, επισκέπτονται την Ελλάδα στα πλαίσια της 3ης ευρωπαϊκής. Μετά από άπειρες - κυριολεκτικά - ηχογραφήσεις και άμεσα επηρεασμένος από την ψυχεδελική σκηνή της Δυτικής Ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών, ο ταλαντούχος και πολυσχιδής Matt Adams δίνει σάρκα και οστά στους Blank Tapes υλοποιώντας και μετουσιώνοντας τις μουσικές εμμονές του σε μια σειρά από πανέμορφα ιδιοσυγκρασιακούς δίσκους ενώ από την Δρέσδη της Γερμανίας έρχονται οι TR420S που μπολιάζουν τη μουσική παράδοση της Δυτικής ακτής των Ηνωμένων Πολιτειών και το proto-punk συνδυάζοντας με άνεση ετερόκλητες φαινομενικά μουσικές αφετηρίες - Lou Reed, Ravi Shankar, Jefferson Airplane.

 



6 D.O.G.S. [Αβραμιώτου 6-8] Κυριακή 7 Δεκεμβρίου με είσοδο 15 ευρώ.