Ο Goran Bregovic στην Αθήνα για μια δωρεάν συναυλία

Οι κινηματογραφικές μελωδίες του δημοφιλούς συνθέτη θα ακουστούν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

The LiFO team, 29.8.2018 | 11:36

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 21:00 το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα φιλξενήσει τον Goran Bregović και την μπάντα του, Wedding and Funeral Band.

 

Ο ιδιαίτερα δημοφιλής στη χώρα μας συνθέτης, μαζί με ένα σύνολο δέκα εγχόρδων και χορωδών, θα δώσει στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος μια συναυλία που θα ταξιδέψει το κοινό στα ιδιαίτερα soundtracks του.

 

Σύγχρονος συνθέτης, παραδοσιακός μουσικός ή ροκ σταρ, ο Bregović έχει δημιουργήσει μια μουσική που είναι ταυτόχρονα παραδοσιακή και διεθνής και, χωρίς καμιά αμφιβολία, δική του.

 

Στη συναυλία του στην Αθήνα θα παρουσιάσει μια επιλογή από τα soundtracks των ταινιών που τον καθιέρωσαν παγκοσμίως: από τη Βασίλισσα Μαργκό, μέχρι τις τρεις αξέχαστες συνεργασίες του με τον σκηνοθέτη Emir Kusturica (O Καιρός των Τσιγγάνων, Arizona Dream, Underground).

 

Πάνω στη σκηνή, ο Bregović πλέκει τα πνευστά της τσιγγάνικης μουσικής, που τόσο τον συναρπάζει, με κρουστά, και τις Βουλγάρικες πολυφωνίες με μια χορωδία από αντρικές φωνές.

 

Ντυμένος στα λευκά, καθισμένος ανάμεσα σ’ ένα ενισχυτή, ένα υπολογιστή, μια ηλεκτρική κιθάρα και την μπάντα του, διευθύνει μια πολύχρωμη ομάδα που ποικίλλει σε μέγεθος (9-19 μουσικοί).

 

Για περίπου είκοσι χρόνια, δίνει συναυλίες σε ολόκληρο τον κόσμο, σε μια ατέλειωτη περιοδεία που έως σήμερα μετρά πάνω από 1.500 εμφανίσεις.  Αυτό που κάνει τον συνθέτη τόσο ξεχωριστό είναι η ικανότητα του να αντιλαμβάνεται και να αφομοιώνει απίστευτα διαφορετικές μουσικές κουλτούρες  και να τις ενσωματώνει στη μουσική του.

 

Έτσι, στις συνθέσεις του τα παραδοσιακά τραγούδια από διαφορετικά μέρη (Κορσική, Γεωργία ή Βουλγαρία) μπορεί να συνδυάζονται ακόμη και με στοιχεία της techno μουσικής.

 

Info

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου

Ώρα: 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Οδηγός Μουσικής