«Μονόλογος» της Σιμόν Ντε Μπωβουάρ

Εμπνευσμένη από τα πρόσωπα του τρίπτυχου έργου της Σιμόν Ντε Μπωβουάρ «Προδομένη γυναίκα» (1967) η παράσταση που θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 9 Ιουλίου στις 21:00 στο Θέατρο Βράχων αναφέρεται στις γυναίκες μέσης ηλικίας, που ωριμάζουν και νοιώθουν την προδοσία γύρω τους. Γυναίκες της μοναξιάς. 

 

Ένα κείμενο σκληρότητας, ωμότητας, προβληματισμού, ένα ψυχογράφημα για ανθρώπους που βιώνουν την απο- μόνωση και την αποξένωση, τη βία απ’ τους ανθρώπους και απ’ τη κοσμοπολίτικη μεγαλούπολη. Η Σιμόν ντε Μπωβουάρ βάζει τον άνθρωπο απέναντι στον εαυτό του, στις ευθύνες του και στις αποτυχίες του. 

 

Η μετάφραση, η διασκευή και η σκηνοθεσία είναι της Χαράς Κεφαλά, ενώ η Μάνια Παπαδημητρίου ερμηνεύει τον ρόλο της Μυριέλ, που βρίσκεται μόνη την παραμονή της πρωτοχρονιάς σ’ ένα διαμέρισμα στο κέντρο του Παρισιού, σε κακή ψυχολογική κατάσταση, εγκαταλελειμμένη απ’ όλους και απομονωμένη. Τσέλο παίζει η Μαίρη Σκοπελίτη.

 

Info:

«Μονόλογος» της Σιμόν Ντε Μπωβουάρ

Θέατρο Βράχων, Βύρωνας

Δευτέρα 9 Ιουλίου, 21:00

Είσοδος ελεύθερη

 

 

Ε.Ν.ΘΕ.ΣΥ 2018. Τρία μονόπρακτα. Το ένα μετά το άλλο. Μια παράσταση

Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης ολοκλήρωσε το πεντάμηνο Εργαστήριο Νέων Θεατρικών Συγγραφέων (ΕΝΘΕΣΥ). Μετά την περυσινή sold out παρουσίαση των έργων που διακρίθηκαν, ανεβάζει και φέτος στη σκηνή του ΙΜΚ τρία νέα μονόπρακτα που ξεχώρισαν στο φετινό Εργαστήριο.

 

Αρωγοί στην προσπάθεια να ζωντανέψουν στη σκηνή τα έργα των νέων συγγραφέων είναι οι σκηνοθέτες Ρούλα Πατεράκη, Γιώργος Λύρας και ο Ρένος Χαραλαμπίδης, αλλά και μια πλειάδα ηθοποιών που ανταποκρίθηκαν με θέρμη στο κάλεσμα του ΙΜΚ.

 

Τα τρία μονόπρακτα, διάρκειας 40 περίπου λεπτών το καθένα, παρουσιάζονται το ένα μετά το άλλο σε μία παράσταση, με την παρακάτω σειρά:

 

«Τεργέστη» της Ελένης Γαλάνη, Σκηνοθεσία: Ρούλα Πατεράκη

«Το Αυγό» του Γιώργου Χαραλαμπόπουλου, Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας

«Νεάπολη (Κορυδαλλός), Πρωί με ήλιο» της Ιωάννας Παπάζογλου, Σκηνοθεσία: Ρένος Χαραλαμπίδης

 

Info:

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Ειδικά Διαμορφωμένος Υπόγειος Χώρος

Πειραιώς 206, Ταύρος

Δευτέρα 9 Ιουλίου - Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018, 20:30

Είσοδος Ελεύθερη. Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 210 3418579

Περισσότερες πληροφορίες στο http://mcf.gr/index.php/el/ekdiloseis/event/0/50-theatro/3697-enthesy-2018-tria-minoprakta-mia-parastasi

 

 

«Symphonic Soundtracks» από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων

Ένα συναρπαστικό μουσικό κινηματογραφικό πανόραμα από τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στη συναυλία της «Symphonic Soundtracks», που παρουσιάζει ο  Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων την Πέμπτη 12  Ιουλίου στις 21:00 στην Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων.

 

Η Συμφωνική Ορχήστρα θα  παρουσιάσει μελωδίες και πρωτότυπα soundtracks γνωστών κινηματογραφικών ταινιών, όπως «Οι Πειρατές της Καραϊβικής», «Τιτανικός», «Ε.Τ.», «Star Trek», «Απόλλων 13», «Star Wars», κ.α., καθώς και συνθέσεις κλασικής μουσικής που ενσωματώθηκαν σε ταινίες, όπως μεταξύ άλλων «2001: Οδύσσεια του Διαστήματος», «Αποκάλυψη Τώρα» και «Amazing Spiderman».

 

Info:

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Κεντρική Σκηνή

Πειραιώς 100, Αθήνα

Πέμπτη 12  Ιουλίου 2018, 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες: 210 9243760