Σταύρος Ξαρχάκος - Άλκηστις Πρωτοψάλτη

«Η Συνάντηση»

Στην αρχή έγινε λόγος για μια συνάντηση δύο σημαντικών προσωπικοτήτων του ελληνικού τραγουδιού. Ακολούθησε η καλοκαιρινή τους περιοδεία και κάθε σταθμός της «φούντωνε» την φλόγα της μοναδικής τους χημείας. Οι δύο sold out εμφανίσεις τους στο Ηρώδειο ήρθαν ως επιστέγασμα της επιτυχίας και ως θριαμβευτικός επίλογος μιας σπάνιας συνεργασίας. Όταν αποφασίστηκε να εμφανιστούν στο gazarte, η «Συνάντηση» απέκτησε άλλο νόημα. Όλοι ήρθαν πιο κοντά. Οι καλλιτέχνες, οι μουσικοί, το κοινό. «Η Συνάντηση» του Σταύρου Ξαρχάκου με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη συνεχίζει την πορεία της με τα τραγούδια που μας συγκινούν και με ερμηνείες που μας συνεπαίρνουν. Το εμπλουτισμένο πρόγραμμά τους έχει αυξήσει το καλλιτεχνικό ενδιαφέρον και τις προσδοκίες όλων μας, καθώς έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε δύο κορυφαίους καλλιτέχνες, που χαρίζουν απλόχερα την τέχνη τους.

Παραστάσεις: Σάββατο 24 /02 & 3, 17, 24, 31/03, 22:15

 

Ελευθερία Αρβανιτάκη                                                                                                                                     

«Για όλη τη ζωή μας σου μιλώ»

Τριάντα και πλέον χρόνια γεμάτα τραγούδια, ταξίδια σε όλες τις γωνιές της χώρας μας αλλά και στις πέντε ηπείρους κυριολεκτικά σε μουσικά φεστιβάλ και ιστορικούς χώρους της μουσικής, συνεργασίες με σπουδαίους συνθέτες, στιχουργούς και ποιητές, αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες, εμβληματικές παραστάσεις που γίνανε πολύτιμα live albums, χρυσές και πλατινένιες πωλήσεις και τελικά σπουδαία τραγούδια που έχουν νικήσει το χρόνο και έχουν συντροφεύσει τα γλέντια και τις λύπες μας, τις παρέες αλλά και τις πιο δικές μας στιγμές. Η Ελευθερία Αρβανιτάκη έρχεται στο Gazarte με τα μεγάλα της τραγούδια αλλά και με τα πιο πρόσφατα που μας σύστησε μέσω του προσωπικού της label rEAct στην Panik Records : το τραγούδι «Την ίδια στιγμή να ζούμε» στο οποίο συναντιέται με τους ΤΑΚΙΜ αλλά και το τραγούδι «Αν ξημέρωνε» που θα κυκλοφορήσει τον Φεβρουάριο του 2018.

Παραστάσεις: Δευτέρα 26/2 & 5, 12, 19/3, 21:30

 

Δήμητρα Γαλάνη 

Καλεσμένος της ο Μιχάλης Χατζηγιάννης

Από την 1η Μαρτίου και για τέσσερις παραστάσεις η Δήμητρα Γαλάνη θα παρουσιάζει στο gazarte ένα πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει τα Β-sides της πολύχρονης καριέρας της και όχι μόνο. Τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ και δεν τα ερμηνεύει συχνά στις live παραστάσεις της. Κοιτώντας πίσω στο πλούσιο ρεπερτόριό της αναζητά τα κομμάτια που η ίδια αγάπησε πολύ και αποτέλεσαν μέρος του συνόλου κάθε άλμπουμ που κυκλοφόρησε σε μια πιο φρέσκια εκδοχή και ενορχήστρωση μαζί με την πενταμελή μπάντα της. Η τραγουδίστρια στο πρόγραμμα αυτό αναζητά παράλληλα την «ποπ» ταυτότητά της, με ανοιχτό μυαλό, χωρίς στεγανά και προκαταλήψεις. Και οι εκπλήξεις δεν σταματούν εδώ. Με αφορμή το «Σε ποιον να πω το σ’αγαπώ», ένα υπέροχο τραγούδι με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου και μουσική δική του, η Δήμητρα Γαλάνη προσκαλεί στην παράσταση αυτή τον αγαπημένο ερμηνευτή και συνθέτη για να παρουσιάσει μαζί του μια αναδρομή σε αγαπημένα τραγούδια της ελληνικής μουσικής σκηνής.

Παραστάσεις: Πέμπτη και Παρασκευή 1, 2, 8 & 9 ΜΑΡΤΙΟΥ, 22:15

 

Διονύσης Σαββόπουλος

Ο Σιδερόγιαννος

Μια αφήγηση με ζωγραφιές τουΑλέξη Κυριτσόπουλου

Ο Διονύσης Σαββόπουλος απολαμβάνει να διηγείται ιστορίες. Άλλοτε μέσα από τα τραγούδια του άλλοτε λίγο πριν ή μετά από αυτά βρίσκει την ευκαιρία να μοιραστεί τα βιώματά του, τις σκέψεις του. Αυτή τη φορά, έρχεται σαν ένας άλλος παραμυθάς να μας αφηγηθεί την ιστορία του Σιδερόγιαννου, το συναρπαστικό ταξίδι ενός παιδιού προς την ενηλικίωσή του, μέσα από το δικό του μοναδικό πρίσμα. Στο ρόλο του αφηγητή ο ίδιος συνοδευόμενος από την κιθάρα του και περιστοιχισμένος από τις ζωγραφιές του Αλέξη Κυριτσόπουλου. Ο Σιδερόγιαννος, αποτελεί ένα από τα πιο ωραία παραμύθια που ανήκουν στη συλλογή παραμυθιών των αδερφών Γκριμ. Προκάλεσε -και προκαλεί πάντα- το ζωηρό ενδιαφέρον όχι μόνο των παραμυθάδων και του ακροατηρίου τους, αλλά και των λαογράφων, των ψυχαναλυτών και των εκπαιδευτικών.

Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή 3, 4, 10, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ

Οδηγός Μουσικής