Τρεις καταξιωμένοι μουσικοί συναντιούνται στην Μικρή Σκηνή της Στέγης στις 21 Ιανουαρίου σε μια αυτοσχεδιαστική συναυλία που συνδυάζει το κλασικό, την παράδοση και την τζαζ.

 

Μετά την επιτυχημένη περσινή τους performace, στον κύκλο συναυλιών Μετασχηματισμοί, oι Πάνος Δημητρακόπουλος (κανονάκι), Θωμάς Κωνσταντίνου (ούτι) και Δημήτρης Τσάκας (σαξόφωνο) αποτελούν πλέον μουσικό σύνολο με την ονομασία “Amoeba’’  δηλαδή αμοιβάδα.

 

Η αμοιβάδα είναι μονοκυτταρικός οργανισμός, ο οποίος έχει την ιδιότητα να αλλάζει συνεχώς σχήμα και μορφή. Η δυναμική συνύπαρξη των τριών μουσικών και η ιδέα των μετασχηματισμών  τους ενέπνευσε την επιλογή αυτού του ονόματος.

 

Οι μουσικοί καλούνται τώρα και πάλι να παρουσιάσουν αυτοσχεδιασμούς/μετασχηματισμούς με αναφορές σε έργα από το σύνολο του ρεπερτορίου Aνατολής και Δύσης.

 

Τον Νοέμβριο του 2016 με κεντρική ιδέα την συνάντηση της Δυτικής και της Ανατολικής μουσικής κλήθηκαν να ερμηνεύσουν γνωστά έργα του κλασικού ρεπερτορίου της Δυτικής μουσικής.

 

Προέκυψαν έτσι μεταγραφές γνωστών κλασικών έργων του Μότσαρτ, του Μπαχ, του Σατί  αλλά και  κάποιες προσεγγίσεις με μετασχηματιστικό μέσο τον αυτοσχεδιασμό.

 

Συνεχίζοντας την ιδέα της συνάντησης των μουσικών ηχοχρωμάτων και των τεχνικών της Ανατολής και της Δύσης βάζουν αυτή τη φορά στο κέντρο τον αυτοσχεδιασμό.

 

Οι τρεις μουσικοί αναζητούν  τη μετασχηματιστική δυναμική του μουσικού οργάνου του είδους  μουσικής που υπηρετεί ο καθένας,  και τους τρόπους σκέψης/οργάνωσης κάθε είδους με αφετηρία έργα του ρεπερτορίου  Ανατολής και Δύσης.

 

Καλλιτεχνική επιμέλεια κύκλου: Δημήτρης Παπαδημητρίου, Ραλλού Βογιατζή, Τάσος Ρωσόπουλος

 

Trio Amoeba

Πάνος Δημητρακόπουλος, κανονάκι

Θωμάς Κωνσταντίνου, ούτι

Δημήτρης Τσάκας, σαξόφωνο

 

Info

21 Ιανουαρίου

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Μικρή Σκηνή)

Λεωφόρος Συγγρού 107-109, Αθήνα, 210 9005800

Ώρα: 20:00, Εισιτήριο: 7- 12 ευρώ