15 Χρόνια Κορμοράνος: Acid Baby Jesus/ Dollkraut/ Man Duo/ The Voyage Limpid Sound

Οι Acid Baby Jesus, λίγες μόλις μέρες μετά την κυκλοφορία του καινούριου τους δίσκου (αλλά και τη νέα ευρωπαϊκή περιοδεία τους), οι Dollkraut από την Ολλανδία και οι Φινλανδοί Man Duo θα εμφανιστούν ζωντανά στη σκηνή του Gagarin, γιορτάζοντας τα 15 χρόνια από την ίδρυση του Κορμοράνου. Τη βραδιά θα ανοίξουν οι Voyage Limpid Sound.

6/10, Gagarin, Λιοσίων 205, 21:00, εισ.: 13-15 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

Iasis & Friends

 

5 live για το Σαββατοκύριακο
Iasis

 

Οι Iasis, ένα από τα πρώτα σημαντικά σχήματα jazz και world fusion με διεθνές καλλιτεχνικό στίγμα, σχηματίστηκαν στα μέσα των ‘90’s με πυρήνα τον Κώστα Μπαλταζάνη (ηλεκτρική κιθάρα), τον Γιώτη Κιουρτσόγλου (ηλεκτρικό μπάσο) και τον Πέτρο Κούρτη (world κρουστά). Μαζί τους συνέπλεαν και άλλοι σπουδαίοι μουσικοί όπως ο σαξοφωνίστας David Lynch, ο κλαρινετίστας Μάνος Αχαλινωτόπουλος, ο δεξιοτέχνης της πολίτικης λύρας Σωκράτης Σινόπουλος, ο περκασιονίστας Βαγγέλης Καρίπης κ.ά. Στην ιστορική τους αυτή επανένωση για πρώτη φορά σε σειρά συναυλιών μετά το 2004, οι Iasis πριν φύγουν για συναυλίες στο εξωτερικό, συναντούν επί σκηνής Half Note τον τραγουδοποιό Ορφέα Περίδη, την ερμηνεύτρια Έλλη Πασπαλά καθώς και την τραγουδίστρια ηθοποιό και χορεύτρια Μαρίνα Σάττι.

6- 9/10, Half Note Jazz Club, Τριβωνιανού 17, Μετς, Παρασκευή & Σάββατο: 22.30, Κυριακή & Δευτέρα: 21:30, εισ.:10- 20 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

Tigran Hamasyan

 

5 live για το Σαββατοκύριακο
Tigran Hamasyan

 

O νεαρός Αρμένιος πιανίστας που έχει στρέψει πάνω του το διεθνές ενδιαφέρον της τζαζ έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Ο μουσικός καταφέρνει να εμφυσήσει στη μουσική του στοιχεία της κουλτούρας και των παραδόσεων της πατρίδας του.

07/10, Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός», πλ. Αγίου Γεωργίου, Καρύτση 8, 21:00, εισ.: 15-30 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 

 

 

Melt Mountain/ Devamp Javu/ Yorgia Karidi, Filament Night

 

5 live για το Σαββατοκύριακο
Melt Mountain

 

 

Το δεύτερο event του Velvet Room για την σεζόν έρχεται με ζωντανές εμφανίσεις από: Melt Mountain, Devamp Javu και Yorgia Karidi αλλά και dj set από τον Άγγελο Κυρίου.

 

Οι Melt Mountain ξεκίνησαν το 2014 με την κυκλοφορία του ομώνυμου ΕΡ τους. To πρώτο τους ολοκληρωμένο album «Superfetish» κυκλοφόρησε το Μάιο του 2017. Οι στίχοι του έχουν επιρροές από την αστική ζωή και τις συμπεριφορές της.

7/10, Velvet Room, Μιλτιάδου 17, 21:30, εισ.:3 ευρώ

 

 

Δήμητρα Γαλάνη/ Ευστάθιος Δράκος

 

5 live για το Σαββατοκύριακο
Δήμητρα Γαλάνη

 

H Δήμητρα Γαλάνη παρουσιάζει ένα πρόγραμμα γεμάτο από τα τραγούδια που την ανέδειξαν ως ερμηνεύτρια και συνθέτρια. Καλεσμένος της σε αυτή τη συναυλία είναι ο νεαρός συνθέτης και ερμηνευτής Ευστάθιος Δράκος των Minor Project, με τον οποίο η ερμηνεύτρια συνεργάστηκε πρόσφατα στο άλμπουμ «Το Βαλς των χαμένων μετά» σε στίχους Νίκου Μωραίτη. Δύο διαφορετικές φωνές με κοινά σημεία αναφοράς και μουσική παιδεία ενώνονται και παρουσιάζουν ορισμένα από τα πιο ωραία τραγούδια τους αλλά και άλλα αγαπημένα τους.

8/10, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ευριπίδου & Δοϊράνης, 20:30, Είσοδος Ελεύθερη

Οδηγός Μουσικής