Time Capsule Art Project

Ένα νέο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών και εκθέσεων στη Νίσυρο

LIFOTEAM 22.7.2014 | 14:31

 

Σε μια μοναδική τοποθεσία, εντός του μεσαιωνικού κάστρου στον Εμπορειό Νισύρου, δημιουργείται η Sterna Nisyros Residences. Μια νέα πρόταση που απευθύνεται στους λάτρεις της εκλεκτικής διαμονής, της αισθητικής και της τέχνης.


Σε ανθρώπους που επιθυμούν να κάνουν διακοπές σε ένα ήσυχο νησί, μακραίωνης ιστορίας που ενθαρρύνει την ενδοσκόπηση και αντιστέκεται στην έντονη εμπορευματοποίηση και στο μαζικό τουρισμό. Ο Εμπορειός άλλωστε συνοψίζει όλη τη δύναμη της Νισύρου. Σκαρφαλωμένος στην κορυφογραμμή του νησιού προσφέρει μια επιβλητική θέα του ηφαιστείου και του Αιγαίου και καλεί τον επισκέπτη να εξευρευνήσει τα κατάφυτα από την τοπική χλωρίδα, μονοπάτια του.


Η Sterna Nisyros Residences φιλοδοξεί να αποτελέσει παράλληλα, το πεδίο συνάντησης καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσω του νέου προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών (Art Residency) και εκθέσεων Time Capsule Art Project, σε επιμέλεια της Ελένης Κούκου, επιχειρεί να φέρει σε διάλογο τη σύγχρονη δημιουργία με τις πολλαπλές εκφάνσεις του περιβάλλοντος της Νισύρου.


Για το φετινό καλοκαίρι του 2014 το Time Capsule Art Project θα φιλοξενήσει στη Sterna Nisyros Residences τον Κώστα Μπασάνο, την Augusta Atla, τον Δημήτρη Παπαϊωάννου και την ομαδική έκθεση design It's all, oh so souvenir to me! Vol.2. Πιο συγκεκριμένα, ο Κώστας Μπασάνος εγκαινιάζει 1-30 Ιουλίου το νέο πρόγραμμα Time Capsule Art Project σε συνεργασία με το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Θα παρουσιάσει την ενότητα Falling, νέα έργα που θα δημιουργηθούν in situ, σε διάλογο με την ανεξάντλητη ενέργεια του ηφαιστειακού τοπίου.

 

Time Capsule Art Project


Η Δανή εικαστικός και performer Augusta Atla θα παρουσιάσει 1-18 Αυγούστου την εγκατάσταση με τίτλο I am Colour, ένα έργο που κυριαρχούν τα έντονα χρώματα και παραπέμπει σε σκηνικό από παλιό σπίτι. Η χρήση υφασμάτων αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο της δουλειάς της, ενώ το έντονο χρώμα λειτουργεί σαν μεταφορά της γονιμότητας και της ανάπτυξης.


Ο Δημήτρης Παπαϊωάννου συμμετέχει στο πρόγραμμα 20 Αυγούστου με 5 Σεπτεμβρίου. Θα δουλέψει νέα σχέδια δημιουργώντας το Nisyros storyboard. Τις τρεις τελευταίες μέρες της φιλοξενίας του ο χώρος θα είναι επισκέψιμος 6-10 μ.μ. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει τα νέα σχέδια που θα αποτελούν το Nisyros storyboard και να παρακολουθήσει μια παρουσίαση από τον ίδιο για το σύνθετο έργο του.


Τέλος, το Time Capsule Art Project σε συνεργασία με το occhi concept store παρουσιάζει 7 με 22 Σεπτεμβρίου την ομαδική έκθεση design It's all, oh so souvenir to me! Vol.2. Τι θα ήταν η Ελλάδα αν ήταν σουβενίρ; Αυτή είναι η ερώτηση που κλήθηκαν να απαντήσουν περισσότεροι από 60 Έλληνες designers. Το Sterna Nisyros Residences θα γίνει ένα νέο ιδανικό περιβάλλον για την καλύτερη κατανόηση αυτού του γόνιμου διαλόγου μεταξύ παράδοσης και σύγχρονου design.

Time Capsule Art Project