«The Void»: Μία έκθεση από τον Nteko Atao και τον Dirty Rasel για τη street κουλτούρα και το tattoo art

Η συνεργασία τους στην πρώτη τους κοινή έκθεση στην Toss Gallery αποτελεί μια μνεία στη δυνατή τους φιλία, αλλά και στην παράλληλη παρουσία τους στην street art σκηνή.

LIFOTEAM 20.10.2020 | 12:00

Με το κενό που έφερε το lockdown στην «παραδοσιακή» πολιτιστική κατανάλωση, προέκυψε η παράπλευρη ωφέλεια ενός νέου «γόνιμου» χωροχρόνου για δύο καλλιτέχνες που απρόσκοπτα υπηρετούν την τέχνη τους. Ο Nteko Atao και o Dirty Rasel στην νέα τους έκθεση, που τιτλοφορείται «The Void», σκέφτονται εκφραστικά και συνυπάρχουν θεματικά μέσα από μια σειρά έργων που εναρμονίζουν τη street κουλτούρα και το tattoo art, υπό την καθοδήγηση του σουρεαλισμού.


Όσο το κενό μεγαλώνει, τόσο αυξάνεται η παραγωγικότητα. Αυτή η εξίσωση αποτέλεσε το έναυσμα για τη δημιουργία της έκθεσης που αποτυπώνει την καλλιτεχνική προσέγγιση και διαδικασία πάνω στην έννοια του κενού, αλλά και της εξουδετέρωσής του, μέσα από τη «χειροπιαστή» εικαστική έκφραση.

 

«The Void»: Μία έκθεση από τον Nteko Atao και τον Dirty Rasel για τη street κουλτούρα και το tattoo art


Η νέα πραγματικότητα και οι φρέσκες ιδέες συνυπάρχουν σε ένα μωσαϊκό έργων που αντιπροσωπεύουν τις χαρακτηριστικές καλλιτεχνικές ταυτότητες του Nteko Atao και του Dirty Rasel. Οι ιδιαίτερες γραμμές τους αποτυπώνουν τον φανταστικό κόσμο του καθένα σε συνάρτηση με την καθημερινότητα. Ο σουρεαλισμός λειτουργεί και για τους δύο ως μια απόδραση από τον ρεαλισμό και την ωμή καθημερινότητα, αλλά και ως ένας μοναδικός τρόπος συνύπαρξης του tattoo art και της street κουλτούρας. Από τον κυβισμό και την αφηρημένη τέχνη μέχρι το graffiti και τον old school σχεδιασμό, ο Nteko Atao και ο Dirty Rasel καταφέρνουν να εξισορροπήσουν, αλλά και να αποδώσουν το δικό τους νόημα σε όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.

 

«The Void»: Μία έκθεση από τον Nteko Atao και τον Dirty Rasel για τη street κουλτούρα και το tattoo art

 

Η συνεργασία τους στην πρώτη τους κοινή έκθεση στην Toss Gallery αποτελεί μια μνεία στη δυνατή τους φιλία, αλλά και στην παράλληλη παρουσία τους στην street art σκηνή. Μέσα από ατομικά artworks και installations, η διαφορετικότητα στο εικαστικό στιλ τους είναι αυτή που τελικά τους ενώνει σε ένα νήμα αλληλεπίδρασης και ανοιχτού διαλόγου πάνω στο φαντασιακό κόσμο που αφήνει το δικό του στίγμα στις συνειδήσεις μας.


INFO:
Έναρξη έκθεσης: 22 Οκτωβρίου
Διάρκεια έκθεσης: 22/10 – 6/11
Toss Gallery
Βηλαρά 1, Θεσσαλονίκη


Artists info:
Nteko Atao: https://www.instagram.com/nteko_atao/
Dirty Rasel: https://www.instagram.com/dirty_rasel/

 

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός