Ο ΑΔΜΗΕ στηρίζει το έργο της Ανώτατης Σχολή Καλών Τεχνών

Η συνεργασία ξεκίνησε με τον διαγωνισμό γλυπτικής «Διασυνδέοντας την Ελλάδα», στον οποίο συμμετείχαν 29 τελειόφοιτοι σπουδαστές και απόφοιτοι της ΑΣΚΤ.

LIFOTEAM 27.1.2020 | 12:03

Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιεί, έχει τη χαρά να συνεργάζεται με την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ). Η γόνιμη αυτή συνεργασία ξεκίνησε με τον διαγωνισμό γλυπτικής «Διασυνδέοντας την Ελλάδα», στον οποίο συμμετείχαν 29 τελειόφοιτοι σπουδαστές και απόφοιτοι της ΑΣΚΤ, φιλοτεχνώντας έργα εμπνευσμένα από το έργο και τις αξίες του Διαχειριστή.

 

Μετά από ψηφοφορία της ειδικής Επιτροπής που συστάθηκε από καθηγητές της ΑΣΚΤ και της Διοίκησης του ΑΔΜΗΕ για τον σκοπό αυτό, αναδείχθηκαν τα τρία επικρατέστερα γλυπτά. Οι δημιουργοί βραβεύτηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Εταιρείας και η βράβευση συνοδεύτηκε από συμβολικό χρηματικό έπαθλο. Το σύνολο των έργων που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό προβάλλονται σε ειδική έκθεση στο κτήριο του ΑΔΜΗΕ επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως.

 

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ, κ. Μανούσος Μανουσάκης, δήλωσε σχετικά: «Ο Διαχειριστής βρίσκεται δίπλα στους νέους δημιουργούς και στηρίζει το καλλιτεχνικό τους έργο. Με την πρωτοβουλία μας αυτή, στηρίζουμε ένα Δημόσιο Πανεπιστημιακό Ίδρυμα και χτίζουμε γέφυρες ανάμεσα στο νέο καλλιτεχνικό έργο που παράγεται στην Ελλάδα και την κοινωφελή δράση του ΑΔΜΗΕ, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους εργαζομένους της Εταιρείας να έρθουν σε επαφή με την Τέχνη στον ίδιο τον εργασιακό τους χώρο. Ευχαριστούμε θερμά την Πρυτανεία της ΑΣΚΤ και, πρωτίστως, τους σπουδαστές και αποφοίτους που αγκάλιασαν αυτή την πρωτοβουλία και φιλοτέχνησαν έργα τα οποία αποτυπώνουν με τον πλέον εύγλωττο τρόπο την προσφορά και την αποστολή του Διαχειριστή».

 

Ο ΑΔΜΗΕ στηρίζει το έργο της Ανώτατης Σχολή Καλών Τεχνών

 

Ο Πρύτανης της ΑΣΚΤ, κ. Νίκος Τρανός, επισήμανε: «Το ενδιαφέρον του ΑΔΜΗΕ να αναδείξει το έργο νέων καλλιτεχνών και να συνεργαστεί για τον σκοπό αυτό με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Η έκθεση έργων τέχνης σε δημόσιους χώρους είναι για εμάς προτεραιότητα. Ευχαριστούμε τον ΑΔΜΗΕ τόσο γιατί έδωσε την ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να παρουσιάσουν το έργο τους, όσο και γιατί -δείχνοντας την κοινωνική του ευαισθησία και τον σεβασμό του προς τον πολιτισμό- έδωσε τη δυνατότητα στο κοινό που επισκέπτεται τους χώρους της, αλλά και στους εργαζομένους της να έρθουν σε επαφή με πνευματικά εργαλεία όπως είναι τα έργα τέχνης. Ελπίζουμε αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί και να αναπτυχθεί προσδοκώντας την, από κοινού, διοργάνωση καλλιτεχνικών δράσεων στο μέλλον».

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός