Με την επιθυμία διάδοσης της σύγχρονης τέχνης, η KORRES συνεργάζεται με νέους Έλληνες καλλιτέχνες, συνδέοντας την παράδοση με τη σύγχρονη Ελλάδα, την πολιτιστική κληρονομιά με το μέλλον.

 

Το KORRES x ART LAB είναι η νέα πρωτοβουλία μίας μάρκας που ανέκαθεν είχε εμμονή με την αισθητική, με το design, με κάθε έκφραση τέχνης – ένα project που εισάγει την καλλιτεχνική παραγωγή στην καθημερινή ζωή, αφιερωμένο σε νέους δημιουργούς που άντλησαν έμπνευση από την ιστορία και τη φιλοσοφία της KORRES για να παρουσιάσουν το δικό τους μοναδικό αφήγημα.

 

Στόχος η εξερεύνηση των δεσμών αυτών των δημιουργικών πρακτικών με το επιστημονικό έργο και τις αξίες της μάρκας: προστασία του περιβάλλοντος, κοινωνική ευθύνη και επιστημονική συνέπεια. Έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και κεραμικής, εγκαταστάσεις με υφαντά συναντώνται στη μόνιμη καλλιτεχνική αναζήτηση της μάρκας.


Το KORRES x ART LAB εγκαινιάζεται στην Art Athina 2019 και περιλαμβάνει έργα των Hypercomf (Ιωάννης Κολιόπουλος και Πάολα Παλαβίδη), Αριστείδη Λάππα και Αναστασίας Παύλου.


Οι καλλιτέχνες παρουσιάζουν έργα που παρατηρούν με ευαισθησία λεπτομέρειες από τη φύση και το τοπίο, καθώς και τις συναισθηματικές διεργασίες που αυτές προκαλούν. Προβάλλουν προσωπικές αφηγήσεις διάδρασης με το περιβάλλον, ίχνη από αρώματα, υλικές και απτικές διαπραγματεύσεις της έννοιας της φροντίδας και της αισθητηριακής μνήμης. Χρησιμοποιούν, επίσης, τεχνικές άρρηκτα συνδεδεμένες με την ελληνική παράδοση και φέρνουν στο προσκήνιο την υφαντουργία, την κεραμική και τη λαϊκή τέχνη με πειραματική διάθεση.


Την επιμέλεια του KORRES x ART LAB έχει ο Πάνος Γιαννικόπουλος.

 

Το KORRES x ART LAB εγκαινιάζεται στην Art Athina 2019
Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη

 

Το KORRES x ART LAB εγκαινιάζεται στην Art Athina 2019
Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη

 

Το KORRES x ART LAB εγκαινιάζεται στην Art Athina 2019
Φωτο: Μαργαρίτα Νικητάκη
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός