Textile for All: η αρχετυπική τέχνη της ύφανσης στο «12ο Παζάρι Τέχνης»

Την επιμέλεια όλου του έργου έχει αναλάβει η διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Μαρία Παπαδημητρίου

LIFOTEAM 30.5.2019 | 16:43

Το Σωματείο Αρχαιοπωλών και Εμπόρων Έργων Τέχνης Ελλάδος διοργανώνει το «12ο Παζάρι Τέχνης» στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα (1ος όροφος), Ηρακλειδών 66 στο Θησείο. Παρουσιάζονται επιλεγμένα αυθεντικά αντικείμενα υψηλής ποιότητας όπως χαρακτικά, πίνακες, πορσελάνες, έπιπλα, χαλιά, ασημικά, κοσμήματα, street art, αντικείμενα vintage, καθώς και αντικείμενα παραδοσιακής και σύγχρονης Τέχνης.


Το Σωματείο εκτός από τις εμπορικές δραστηριότητες στοχεύει και στη διαφύλαξη και την ενθύμηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και εν γένει της παγκόσμιας.

 

Παράλληλα με το «Παζάρι Τέχνης» στον χώρο του «Οδοιπορικού της Αθήνας», στον 1ο όροφο του Πολιτιστικού Κέντρου Μελίνα, θα λειτουργήσει η φετινή εκδήλωση που οργανώνει το σωματείο σε συνεργασία με τους σπουδαστές του τμήματος υφαντικής του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» και με το Victoria Square Project με τίτλο "TEXTILE FOR ALL". Την επιμέλεια όλου του έργου έχει αναλάβει η διεθνούς φήμης καλλιτέχνης Μαρία Παπαδημητρίου.

 

Textile for All: η αρχετυπική τέχνη της ύφανσης στο «12ο Παζάρι Τέχνης»


Σκοπός είναι να έρθει το κοινό πιο κοντά στην αρχετυπική τέχνη της ύφανσης που υφίσταται από την Αρχαιότητα έως σήμερα. Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν πως η Θεά Αθηνά είχε διδάξει στην γυναίκα «Αράχνη» πώς να υφαίνει και τη θεωρούσαν προστάτιδα της υφαντικής τέχνης. Η υφαντική στον αργαλειό θεωρείται ακόμα και σήμερα προϊόν Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.


Για τον λόγο αυτό οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν και οι ίδιοι στην δημιουργία ενός υφαντού έργου στο οποίο και θα βάλουν την δική τους υφαντική «βελονιά».


Το έργο με την ολοκλήρωση του θα δωρηθεί στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη». Τέλος, θα παρουσιαστεί έκθεση με υφαντά προερχόμενα από διάφορους πολιτισμούς (Ασία, Ευρώπη κ.ά.) που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα έως και σήμερα.

 

Ώρες λειτουργίας: Παρασκευή 7/06 18.00-22.00, Σάββατο 8/06 10.00-22.00, Κυριακή 9/06 10.00-20.00.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.hada.gr

Σταδίου 10, Μέγαρο Λαιμού

105 64, Αθήνα

Τ. & F : 210 3225 427

[email protected]

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός