Μαρία Πωπ - Alexander Barkoff: «Τόποι εφήμεροι, τόποι ιστορικοί»

Δυο οδοιπόροι ζωγράφοι που αγάπησαν τους ιστορικούς τόπους της Αθήνας

LIFOTEAM 22.4.2019 | 19:03

Μαρία Πωπ και Αlexander Barkoff, δυο οδοιπόροι ζωγράφοι που αγάπησαν τους ιστορικούς τόπους της Αθήνας, ζωγράφοι που συνέθεσαν την εφήμερη όψη της με τη διαχρονική της παρουσία, σε μια κοινή έκθεση.


Ο Δημήτρης Παπαστάμος γράφει:

«Στις μέρες μας που η καταστροφή ή η αλλοίωση των λιγότερο εντυπωσιακών καταλοίπων του παρελθόντος προχωρεί με ταχύ ρυθμό, ενώ η μόλυνση και η σύγχρονη τεχνολογία παίζουν αναπόφευκτα το ρόλο τους σ' αυτό, η περιπλάνηση μέσα σε γραφικά δρομάκια και γειτονιές, η ανάπαυλα σε κάποιο παλιό καφενείο και γενικά η αναπόληση ενός άλλου πιο ήρεμου τρόπου ζωής μέσα από τις ζωγραφιές της Μαρίας Πωπ αποκτά μια άλλη άγνωστη στους νέους , ονειρική για τους παλιούς διάσταση, που προξενεί όμως μια γνήσια συγκίνηση σε όλους».


Ο Αντώνης Κωτίδης γράφει:

«Ο Alexander Barkoff είναι ένας ολοκληρωμένος καλλιτέχνης που ανήγαγε την ακουαρέλα στο κύριο εκφραστικό του μέσο. Η ζωγραφική του έχει ένα μεγάλο ανθρωπολογικό ενδιαφέρον καθώς αποτύπωσε σκηνές από τη ζωή στους δρόμους μιας Αθήνας που δεν υπάρχει πια. Η έμπνευση του παραμένει σταθερά, ο άνθρωπος στον αστικό χώρο και σε αυτή την επιλογή του κυριολεκτικά δεν έχει τον όμοιο του στην ελληνική ζωγραφική της εποχής του».

 

Μαρία Πωπ - Alexander Barkoff: «Τόποι εφήμεροι, τόποι ιστορικοί»

 

Info

Γκαλερί Έρση

Κλεομένους 4 – Κολωνάκι , Τηλ.-Φαξ: 210 7220231 

www.ersi.gr

https://www.facebook.com/ersi.gallery/

Διάρκεια έκθεσης: 18 Απριλίου – 25 Μαΐου 2019

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός