Η τέχνη είναι αυτή που μας σώζει αναπάντεχα, γι' αυτό πρέπει να βρίσκεται στην καθημερινότητά μας, στη βόλτα μας στο κέντρο της πόλης που μας γειώνει στην πεζή πραγματικότητα.

 

Η αίθουσα τέχνης «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης» στο Κολωνάκι είναι μια ανάσα αισθητικής που δίνει βήμα σε Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες μέσα από εκθέσεις ατομικές και ομαδικές που διαδέχονται η μία την άλλη για να αναδείξουν ό,τι πιο σύγχρονο από τον χώρο της τέχνης.

 

Με μια ιστορία που ξεκινά το 1996, στην πλατεία Βικτωρίας, η αίθουσα τέχνης ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ Καρτέρης φιλοξένησε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις λιθογραφίας του ομώνυμου εργαστηρίου, καθώς και εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας νέων καλλιτεχνών ή ομαδικές εκθέσεις στις οποίες συμμετείχαν σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες.

 

Γιώργος Γκιότσας, Unknowns immigrant life vest, πλαστικό, ρητίνη, τσιμέντο, χώμα και σκόνες.
Γιώργος Γκιότσας, Unknowns immigrant life vest, πλαστικό, ρητίνη, τσιμέντο, χώμα και σκόνες.

 

Από το 2011 μετακόμισε στην οδό Ηροδότου στο Κολωνάκι, όπου μέχρι σήμερα συνεργάζεται με Έλληνες και ξένους επιμελητές ζωγραφικής, χαρακτικής, γλυπτικής και φωτογραφίας με σκοπό την παρουσίαση έργων από όλο το φάσμα των καλών τεχνών και την ανάδειξη νέων από τον χώρο της τέχνης, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

 

Η εκπροσώπηση καλλιτεχνών, η συμμετοχή στην Art Athina και η συνεργασία με γκαλερί, μουσεία και καλλιτεχνικούς φορείς δημιουργούν μια συνεχή και αδιάλειπτη παρουσία στον χώρο της τέχνης που έχει πάντα κάτι να πει.

 

Ali Gormez, All that glitter and all that gold.
Ali Gormez, All that glitter and all that gold.

 

Προσεχείς Εκθέσεις

• Felicitas Aga, ατομική έκθεση ζωγραφικής σε επιμέλεια του Νορβηγού Kjell-Erik Ruud, κριτικού τέχνης, 2/4-4/5

• Ali Gormez, ατομική έκθεση ζωγραφικής σε επιμέλεια του Νορβηγού Kjell-Erik Ruud, κριτικού τέχνης, 7/5-1/6

• Pop icons in a media drenched age - oμαδική έκθεση, 6/6-6/7, Συμμετέχουν: Ιφιγένεια Αβραμοπούλου, Γιώργος Γιώτσας, Ελένη Παρμακέλη, Επιμέλεια: Dr Thalia Vrachopoulos, ιστορικός τέχνης

Ηροδότου 5 Κολωνάκι, 210 8239465, www.peri-technon.comFacebook