Δύο νέες εκθέσεις εγκαινιάζονται στην γκαλερί Allouche Benias που άνοιξε τις πόρτες της το καλοκαίρι στο σχεδιασμένο από τον Ερνέστο Τσίλλερ ιστορικό κτίριο του Μεγάρου Δεληγεώργη, όπου στεγαζόταν η παλιά Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Πρόκειται για την ατομική έκθεση του Les Rogers με τίτλο «Prometheus Now» και τη συλλογική, η οποία συμπεριλαμβάνει έργα δεκατεσσάρων καλλιτεχνών, με τίτλο «New York Now».


Ο Les Rogers στο «Prometheus Now» παρουσιάζει μια νέα καλλιτεχνική κατεύθυνση, στην οποία η επιθυμία του για αποσταθεροποίηση του καμβά και επαναπροσδιορισμό της ζωγραφικής του είναι αισθητή σε κάθε μεμονωμένο έργο. Αποζητώντας να ανατρέψει τις καθιερωμένες αντιλήψεις για το ωραίο, ο Rogers, σκόπιμα αναζητά την απουσία της ισορροπίας.

 

Δεν υπάρχει εικονιστική ισορροπία και αναπαραστατική σαφήνεια, ωστόσο, για εκείνον το κάθε έργο έχει σημασιολογικές αναφορές, οι οποίες παραμένουν αινιγματικές στα μάτια του παρατηρητή.

 

Alive
Alive


Η ανακολουθία στη δημιουργική διαδικασία που επιλέγει ο Les Rogers, καταλύει τις έννοιες αρχής και τέλους. Μέσα από συνεχείς πρακτικές προσέγγισης και απομάκρυνσης από τη ζωγραφική πράξη, η «σπασμένη τέχνη» του, χτίζει ένα κόσμο όπως ο ίδιος τον αισθάνεται, ενσαρκώνοντας ταυτόχρονα έννοιες σχεδόν φιλοσοφικές. Ο Les Rogers στο προσωπικό, ζωγραφικό του σύμπαν, έχει πλέον τη δυνατότητα να επιχειρήσει τα πάντα.


Στην έκθεση New York Now φιλοξενούνται έργα των Anne Vieux, Bast, Brian Willmont, Eric Shaw, FAILE, James Ulmer, Josh Reames, Melissa Brown, Michael Dotson, Michael Kagan, Robert Nava, Royal Jarmon, Susumu Kamijo και Taylor McKimens.

 

Hobbled
Hobbled

 
Η πρωτοποριακή συλλογή των, βασισμένων στη Νέα Υόρκη, καλλιτεχνών καταλύει τα όρια ανάμεσα σε μια ρηξικέλευθη αναπαραστατικότητα και την αφαίρεση. Ψηφιακά κωδικοποιημένες εικόνες έρχονται στη ζωή ως δισδιάστατες συνθέσεις, με τη χρήση πολλαπλών καλλιτεχνικών και τεχνολογικών μέσων.


Η Allouche Benias, με τη δεύτερη έκθεσή της στην Αθήνα, επιχειρεί να παρουσιάσει ένα πλούσιο φάσμα καλλιτεχνών και να γεφυρώσει την αθηναϊκή ζωγραφική σκηνή, με εκείνη της ενεργής και παραγωγικής Νέας Υόρκης.


Η νέα γενιά καλλιτεχνών που αντιπροσωπεύεται στη «New York Now» μάς παρουσιάζει τις νέες καλλιτεχνικές πτυχές που την απασχολούν και μας δηλώνει μια νέα καλλιτεχνική πορεία με δικό της ρευστό, μυστηριώδη και απόκοσμο τρόπο.

 

Prometheus Now
Prometheus Now

 

So Much Depends
So Much Depends

 

Vital
Vital

 

Info:

Prometheus Now, New York Now

Allouche Βenias Gallery

Κανάρη 1, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3389111

Εγκαίνια εκθέσεων: Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018, 20:00

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Παρασκευή: 11:00-20:00 / Δευτέρα, Σάββατο: 11:00-17:00 / Κυριακή: Κλειστά

Είσοδος ελεύθερη