Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

Ενδιαφέρουσες προτάσεις που δεν θα σας κοστίσουν

13ο Athens Animfest

Το 13ο Athens Animfest, το παλαιότερο ελληνικό φεστιβάλ κινούμενων σχεδίων, ετοιμάζεται να υποδεχθεί, από τις 15 έως τις 18 Μαρτίου, 418 ταινίες animation μικρού μήκους από την Ελλάδα και άλλες 51 χώρες, έχοντας επιλέξει φέτος να διαγωνιστούν οι καλύτερες ταινίες πρόσφατης παραγωγής από τον χώρο του animation.


Φετινός τιμώμενος καλλιτέχνης είναι ο Ισραηλινός Rony Oren, ενώ έχουν προγραμματιστεί τιμητικά αφιερώματα στην Πολωνία και τις άλλες χώρες του Βίζεγκραντ. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί έκθεση των φοιτητών του Εργαστηρίου Χαρακτικής και Animation, της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.


Για δεύτερη φορά στην ιστορία του, το φεστιβάλ φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Κινούμενα Σχέδια και Διαπολιτισμική Εκπαίδευση», που περιλαμβάνει την προβολή πέντε ταινιών.


Το Athens Animfest θα διεξαχθεί σε δώδεκα διαφορετικούς χώρους, όπου οι Αθηναίοι κινηματογραφόφιλοι όλων των ηλικιών θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, με ελεύθερη είσοδο, ταινίες που συνδυάζουν ποικίλες τεχνικές, αισθητικές και νοηματικές αναζητήσεις, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα των ενδιαφερόντων τους.

 

Info:

15 - 18 Μαρτίου 2018

Πρόγραμμα: https://athensanimfest.eu/2018/gr/schedule/

Είσοδος ελεύθερη

Τα σχολεία και οι δομές φιλοξενίας προσφύγων που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τις δωρεάν πρωινές προβολές, μπορούν να επικοινωνούν με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινούμενων Σχεδίων στο 210 7293691 & 6944227740 ή και με ηλεκτρονικό μήνυμα στο [email protected]

 

Shadow Libraries: Tο UbuWeb στην Αθήνα

Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα
© Kenneth Goldsmith

 

Πριν από περίπου 20 χρόνια ο Αμερικανός ποιητής Κένεθ Γκόλντσμιθ δημιούργησε το UbuWeb, ένα ελεύθερο εκπαιδευτικό αρχείο βασισμένο στο Web. Με την πάροδο των χρόνων, το μικρό αυτό site εξελίχθηκε σε μια τεράστια αποθήκη αφιερωμένη στο ξεχασμένο και στο ανοίκειο, δηλαδή σε ένα διαφορετικό αφήγημα πάνω στην Ιστορία της Τέχνης.


Κάνοντας μια περιήγηση στο UbuWeb, μπορεί κανείς να βρει μια αξιοσημείωτη συλλογή ταινιών και βίντεο τέχνης, κριτικών κειμένων και δοκιμίων, κομμάτια ηχητικής ποίησης και ηχογραφήσεων τέχνης, μεταξύ πολλών άλλων αταξινόμητων κλάδων της αβανγκάρντ.


Σε μια εποχή κατά την οποία οι δημόσιες βιβλιοθήκες είναι ένας απειλούμενος θεσμός, αυτού του είδους οι συλλογές νέων μέσων από ερασιτέχνες αρχειοφύλακες, όπως ο Γκόλντσμιθ, αναδύονται ως νέες, ζωτικής σημασίας ψηφιακές εστίες πολιτισμού.


Από τις 16 ως τις 18 Μαρτίου, σε συνεργασία με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, το πολύτιμο αρχείο του UbuWeb έρχεται στην Αθήνα και μας προσκαλεί, μέσα από εκθέσεις, συζητήσεις, προβολές, περφόρμανς και εργαστήρια, να εξερευνήσουμε τις χρήσεις του όσον αφορά την καλλιτεχνική παραγωγή, καθώς και να δούμε αυτού του είδους τις ανεπίσημες βιβλιοθήκες μέσα από το βλέμμα των χρηστών και των δημιουργών τους.


Info:

Παρασκευή 16 Μαρτίου

17:00-20:00 | Ρομάντσο
Εργαστήριο με τον David Desrimais: Αρχειοθετώντας με στυλ, Μέρος 1ο

20:00-24:00 | Εκθεσιακός Χώρος –1 | Στέγη
Εγκαίνια της έκθεσης Top Tens και των προβολών 24ωρο Ubu

21:00 | Μικρή Σκηνή | Στέγη
Περφόρμανς του Kenneth Goldsmith: Η ιδεατή διάλεξη (στη μνήμη του David Antin)

 

Σάββατο 17 Μαρτίου

00:00-20:00 | Εκθεσιακός Χώρος –1 | Στέγη
Έκθεση Top Tens και προβολή 24ωρο Ubu

11:00-14:00 | Εκθεσιακός Χώρος –1 | Στέγη
Εργαστήριο με τον Steve MacLaughlin: Ψηφιακή διαφύλαξη μεγάλης κλίμακας σε αντίξοες συνθήκες

14:00-17:00 | Εκθεσιακός Χώρος –1 | Στέγη
Εργαστήριο με την Dina Kelberman: ΚΑΝΟΝΕΣ! Διασκεδάζοντας με την Ντίνα Κέλμπερμαν

18:00-21:00 | Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – ΕΜΣΤ
Συμπόσιο: Σκιώδεις Βιβλιοθήκες

 

Κυριακή 18 Μαρτίου

12:00-20:00 | Εκθεσιακός Χώρος –1 | Στέγη
Έκθεση Top Tens και προβολή 24ωρο Ubu

15:00-18:00 | Εκθεσιακός Χώρος –1| Στέγη
Εργαστήριο με την PEOPLE LIKE US (Vicki Bennett): Εξαίσιο Πτώμα

18:00-21:00 | Ωνάσειος Βιβλιοθήκη
Συμπόσιο: Συγγράφοντας στην Ψηφιακή Εποχή

22:00-23:00 | Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Οπτικοακουστική περφόρμανς της PEOPLE LIKE US (Vicki Bennett): O Καθρέφτης

Όλες οι δράσεις είναι με ελεύθερη είσοδο

 

«Yiorgos Fakanas Group featuring Tim Garland» στο ΚΠΙΣΝ

Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα
Γιώργος Φακανάς

 

Οι Jazz Διαχρονίες υποδέχονται τον Μάρτιο μια ξεχωριστή συνεργασία του μπασίστα και συνθέτη Γιώργου Φακανά με τον Tim Garland, έναν από τους γνωστότερους σαξοφωνίστες της διεθνούς μουσικής σκηνής. Η συναυλία θα δοθεί την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 21:00 στον Φάρο, με ελεύθερη είσοδο.


O Γιώργος Φακανάς ξεκίνησε τη μουσική του πορεία σε νεαρή ηλικία, έχοντας βραβευθεί ως ο καλύτερος νέος μπασίστας της Ευρώπης. Την τελευταία δεκαετία η φήμη του ταξιδεύει ανά τον κόσμο με sold out συναυλίες σε Ευρώπη, Ασία, και Αμερική, ενώ παράλληλα το CD του «Interspirit» συμπεριλήφθηκε στον κατάλογο προ-υποψηφιοτήτων των βραβείων Grammy στην κατηγορία καλύτερου σύγχρονου άλμπουμ Jazz.


Ο Tim Garland είναι κορυφαίος σαξοφωνίστας και μέλος του σεξτέτου Origin του Chick Corea, με συνεργασίες με καλλιτέχνες όπως οι Ronnie Scott, Ralph Towner, Avishai Cohen, John Patitucci, μέλος του Πανεπιστημίου του Newcastle και συνθέτης δύο προσωπικών CD με τη συμμετοχή της Northern Sinfonia.


Οι συνθέσεις του θολώνουν το όριο ανάμεσα στη σύγχρονη τζαζ και την κλασική μουσική, καθώς «δεν υπάρχει κανένας που να μπορεί να ενώσει πειστικότερα τα χαρακτηριστικά της τζαζ με αυτά της ευρωπαϊκής κλασικής μουσικής», όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο «Observer».


Info:

Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Φάρος

Λεωφόρος Συγγρού 364, Καλλιθέα. Τηλέφωνο: 213 0885700

Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, 21:00

Είσοδος ελεύθερη