Η Έκθεση του Ομίλου Εικαστικών του ΠΣΠΑ είναι μια παρουσίαση των έργων των παιδιών και ολοκληρώνει τον κύκλο των μαθημάτων του προηγούμενου χρόνου. Στόχος του Ομίλου Εικαστικών είναι η πρακτική επαφή των παιδιών με τον κόσμο των υλικών και των εικαστικών τεχνών. Τα παιδια γίνονται οι ίδιοι καλλιτέχνες, τεχνίτες, χρησιμοποιώντας υλικά όπως ο πηλός, το χαρτί, το ύφασμα, και την πορσελάνη.

 

Την επιμέλεια της έκθεσης έχουν κάνει ο Δημήτρης Ζαφειρίου και η Αγγελική Μεντζα.

 

Ο Δημήτρης Ζαφειρίου
Ο Δημήτρης Ζαφειρίου

 

 


Τα παιδιά κάνουν μια αναδρομή στην ιστορία και τους πολιτισμούς, στις κουλτούρες και τα είδη τέχνης, και μετά από αυτό δημιουργούν γλυπτά, κούκλες, πίνακες ζωγραφικής, κολάζ, εγκαταστάσεις, μαριονέτες και μάσκες. Επιδιώκεται η ανάπτυξη δεξιοτεχνίας και η καλλιτεχνική έκφραση.


Στην έκθεση επίσης παρουσιάζονται γλυπτά και έργα από το πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων «Το παιδί, η πόλη και τα μνημεία» στο οποίο οι μαθητές του ομίλου μας συμμετείχαν τον προηγούμενο χρόνο.

 

 

 

 

 

 


Σε ένα συναρπαστικό ταξίδι στον κόσμο της μαρμαροτεχνίας, της γλυπτικής και των αγαλμάτων που ομορφαίνουν την πόλη μας.

 

 

 

 

 

 

 

 


Κίνητρο για τους μαθητές είναι η δυνατότητα να εξωτερικεύσουν οποιαδήποτε καλλιτεχνική τους κλήση και συναισθήματα μέσω της δημιουργίας και των κατασκευών, όλα τα υλικά γίνονται χρήσιμα εργαλεία στα χέρια τους και τα βοηθούν να δημιουργούν. Επίσης, η συμμετοχή σε ομαδικές εκθέσεις και η προβολή της δουλειάς τους. Η τέχνη από μόνη της, αποτελεί το πιο σημαντικό κίνητρο.

 

 

 

*Η έκθεση παρουσιάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα, και θα διαρκέσει μέχρι τις 15/9.