We could be heroes

Πολυμορφική έκθεση με κεντρική θεματολογία τα comics και τους σουπερ ήρωες

LIFOTEAM 14.12.2017 | 00:00

H Blender Gallery παρουσιάζει μια πολυμορφική έκθεση με κεντρική θεματολογία τα comics και τους σουπερ ήρωες. Η έκθεση περιλαμβάνει πίνακες με θέμα τους σουπερ ήρωες, αυθεντικά τεύχη comics και signed prints απο τους μεγαλύτερους σχεδιαστές comics στον κόσμο, οπτικοακουστικά μέσα, επιτοίχια γλυπτά κ.α.

 

Τα πρώτα βιβλία comics κυκλοφόρησαν στη αγορά των ΗΠΑ το 1933. Βασικές κατηγορίες είναι τα Detective Comics και τα Action comics. Τα comics θεωρούνται ως η ένατη των καλών τεχνών, η πιο πρόσφατη και εντυπωσιακή του 20ου αι.

 

Στην αρχή η θεματολογία περιοριζόταν στη καθημερινότητα. Στη συνέχεια διανθίστηκαν σε θέματα όπως οι κοινωνικές ομάδες, η σεξουαλικότητα, η βία, οι κοινωνικές διαφορές και η σάτυρα.  Όσο περνούν τα χρόνια γίνεται ακόμα πιο εμπορευματοποιημένη η τέχνη των comics.

 

Και τη σειρά τους παίρνουν οι Marvel Entertainment και η DC με  χαρακτήρες  που είναι πασίγνωστοι με κυριότερους τον Spiderman, Superman, Batman, Wonder Woman, Flash, τους X-Men, τους Fantastic Four, τον Hulk, τον Iron Man, τον Captain America και πολλούς άλλους.

 

Οι καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος σε αυτή την έκθεση είναι: O Kron, ο Κωνσταντίνος Πάτσιος, ο Γαβριήλ Τομπαλίδης, ο Πέτρος Χριστούλιας, ο Γίωργος Μπότσος και η Ζωή Πανέ.

ΠΟΤΕ14/12/2017 - 02/02/2018
ΠΟΥBLENDER GALLERY
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός