Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

Ενδιαφέρουσες προτάσεις που δεν θα σας κοστίσουν

«Το φαινόμενο της πεταλούδας» από τη Θεατρική Ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Θεατρική Ομάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάζει την παράσταση «Το φαινόμενο της πεταλούδας» από 7 έως 11 Μαΐου, στο Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.

 

Μια ποιητική μεταφορά της θεωρίας του χάους υποστηρίζει ότι: Κάτι τόσο ασήμαντο, σαν το φτερούγισμα μιας πεταλούδας μπορεί να προκαλέσει τυφώνα στην άλλη άκρη του κόσμου. Αν κάποιος σας έλεγε ότι μπορείτε να αλλάξετε το παρελθόν σας, θα το κάνατε;

 

Η παράσταση είναι μια θεατρική μεταφορά βασισμένη στην ομώνυμη ταινία του 2004. Τη μεταφορά και τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Δημήτρης Μαυρουδής. 

 

Info:

Θέατρο της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών

Πειραιώς 256, Ταύρος

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: 7 - 11 Μαΐου 2018, 21:00

Είσοδος ελεύθερη

Κρατήσεις στο τηλέφωνο 6986005781
και online στο https://theatrikiopa.eu/parastaseis/to-fainomeno-tis-petaloudas

 

 

Αφιέρωμα στο Λευτέρη Παπαδόπουλο με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής & τον Ζαχαρία Καρούνη

Το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής δήμου Αθηναίων συμπράττει με τον καταξιωμένο τραγουδιστή Ζαχαρία Καρούνη σε μία συναυλία αφιερωμένη στο σπουδαίο δημοσιογράφο, συγγραφέα, ποιητή και στιχουργό Λευτέρη Παπαδόπουλο, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων την Τετάρτη 9 Μαΐου στις 20:30 στον Πολυχώρο «Άννα και Μαρία Καλουτά».

 

Το κοινό θα απολαύσει αγαπημένα τραγούδια του μεγάλου δημιουργού, που όλοι έχουμε σιγοτραγουδήσει, τα οποία θα ερμηνεύσουν μαζί με τον Ζαχαρία Καρούνη, η Δώρα Λουίζου και ο Μανώλης Σκουλάς.

 

Info:

Πολυχώρος  «Άννα & Μαρία Καλουτά» δήμου Αθηναίων

Τιμοκρέοντος 6Α, Νέος Κόσμος. Τηλέφωνο: 210 9344131

Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, 20:30

Είσοδος ελεύθερη

 

 

«Διάλογοι: Βουλγαρία/Ευρώπη». Τοπία από τη συλλογή της Δημοτικής Πινακοθήκης της Σόφιας στην Πινακοθήκη δήμου Αθηναίων

Η Πρεσβεία της Βουλγαρίας στην Αθήνα και ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων παρουσιάζουν στην Πινακοθήκη δήμου Αθηναίων, κτίριο Μεταξουργείου, από 9 Μαΐου έως 17 Ιουνίου, έκθεση με έργα τέχνης από τη Δημοτική Πινακοθήκη της Σόφιας, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης  -9 Μαΐου- και τη Βουλγαρική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Στην έκθεση, παρουσιάζονται τριάντα τρία έργα ζωγραφικής και χαρακτικής διάσημων Βούλγαρων καλλιτεχνών διαφόρων γενεών και διαφορετικών σχολών, μεταξύ άλλων των Γιαροσλάβ Βέσιν, Αλεξάνταρ Μποζίνοβ, Νικόλα Πετρόβ, Νικολάι Ραϊνόβ, Σιράκ Σκίτνικ, Ελιέζερ Αλσέχ, Ντέτσκο Ουζούνοβ, Μάριο Ζέκοβ, Πέντσο Μπαλκάνσκι, Πέντσο Γκεοργκίεφ και Βεσελίν Στάικοβ, οι οποίοι έχουν καταλάβει αντάξια θέση στη βουλγάρικη ιστορία της Τέχνης και με τα τοπία που έχουν φιλοτεχνήσει, κληροδότησαν τους προσωπικούς και συναισθηματικούς διαλόγους τους με την Ευρώπη και το τοπίο της.

 

Τα έργα δημιουργήθηκαν τον 20ο αιώνα, κατά την περίοδο 1910-1990 και αποτελούν μέρος της συλλογής της Δημοτικής Πινακοθήκης της Σόφιας. Το θέμα τους είναι η απεικόνιση τοπίων από ευρωπαϊκές πόλεις, όπως οι Σόφια, Πράγα, Κωνσταντινούπολη, Αθήνα, Φλωρεντία, Βουδαπέστη, Βενετία, Δρέσδη, Παρίσι, Ντουμπρόβνικ, Κότορ, Ρώμη και Μάισεν Μπρατισλάβας.

 

Info:

Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, κτίριο Μεταξουργείου                

Λεωνίδου & Μυλλέρου, Πλατεία Αυδή. Τηλέφωνο: 210 5202420

Διάρκεια έκθεσης: 9 Μαΐου 2018 - 17 Ιουνίου 2018

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη: 10:00 – 21:00, Τετάρτη – Σάββατο 10:00 - 19:00, Κυριακή 10:00 – 16:00

Είσοδος ελεύθερη

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός