Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

Ενδιαφέρουσες προτάσεις που δεν θα σας κοστίσουν

Open House Athens 2018

Το διήμερο δωρεάν αρχιτεκτονικών ξεναγήσεων, το δημοφιλέστερο σημείο συνάντησης χιλιάδων Αθηναίων –και όχι μόνο– μας δίνει ραντεβού και φέτος την άνοιξη, το Σααββατοκύριακο 31 Μαρτίου-1 Απριλίου, με ξεναγήσεις σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια και πλήθος παράλληλων δράσεων.


Το πρόγραμμα φέτος περιλαμβάνει περισσότερα κτίρια από κάθε άλλη χρονιά –δημόσια και ιδιωτικά, σύγχρονα και ιστορικά, μνημεία, μουσεία, σχολεία, κατοικίες, εργασιακοί χώροι, στο κέντρο και στα προάστια– και πλαισιώνεται από πλήθος παράλληλων δράσεων που ξεκινάν από τις 29 Μαρτίου.


Είσοδος ελεύθερη

Σε κάποιες από τις παράλληλες δράσεις απαιτείται κράτηση.

Αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

 

«Οι ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον στο Θέατρο Εμπρός

Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα
«Οι ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Αλεξανδρή.

 

Η Ερασιτεχνική Ομάδα Θεάτρου "PRIMAVERA" ανεβάζει στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός την παράσταση «Οι ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον, σε σκηνοθεσία Αιμίλιου Αλεξανδρή.


Ουκρανία 1891. Οι κάτοικοι του χωριού Κουλιέντσικοφ είναι καταδικασμένοι να ζουν μέσα στην άγνοια και τον φόβο. Μια κατάρα έχει πέσει πάνω στα κεφάλια τους και είναι καταδικασμένοι να μείνουν ηλίθιοι για όλη τους την ζωή.


Ο νεαρός δάσκαλος Λέων Τολτσίνσκι φτάνει στο Κουλιέντσικοφ για να αναλάβει την εκπαίδευση της νεαρής Σοφίας. Ο Λέων ερωτεύεται τη Σοφία , η Σοφία ερωτεύεται τον Λέων.


Ο Κόμης Γιουσέκεβιτς, οι πρόγονοι του οποίου πριν πολλά χρόνια καταράστηκαν τους κατοίκους του Κουλιέντσικοφ, διεκδικεί τον έρωτα της Σοφίας. Μόνη λύση να μπορέσει ο δάσκαλος να σπάσει την κατάρα. Θα τα καταφέρει;

Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Ρήγα Παλαμήδου 2, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3238990

Παραστάσεις: 26, 27, 28, 29 Μαρτίου 2018, 20:30

Είσοδος ελεύθερη

Τηλέφωνα κρατήσεων: 6957 167333, 6943 149790

 

2ο Αφιέρωμα «50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο»

Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα
Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος θα προβληθούν επτά ντοκιμαντέρ και ταινίες ελληνίδων και ξένων δημιουργών, ενώ θα ακολουθήσουν συζητήσεις με το κοινό.

 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της περσινής διοργάνωσης, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, η Ταινιοθήκη της Ελλάδος και το WIFT GR (Women in Film and Television Greece), παρουσιάζουν, για δεύτερη συνεχή χρονιά, το αφιέρωμα «50/50 Ισότητα και στον Κινηματογράφο» από την Παρασκευή 30 Μαρτίου έως και την Κυριακή 1 Απριλίου 2018, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, με ελεύθερη είσοδο.

 

Κατά τη διάρκεια του αφιερώματος θα προβληθούν επτά ντοκιμαντέρ και ταινίες ελληνίδων και ξένων δημιουργών, ενώ θα ακολουθήσουν συζητήσεις με το κοινό.

 

Το φετινό αφιέρωμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Γυναικείων Ταινιών «Elles Τournent» και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Γέφυρες», με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας και του Μορφωτικού Κέντρου της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.


Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από κάθε προβολή θα προβάλλονται τα σποτ με θέμα τη σεξουαλική παρενόχληση που σκηνοθέτησε η Όλγα Μαλέα, σε συνεργασία με μέλη του WIFT GR, για λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Iσότητας των Φύλων.

 

Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136, Αθήνα. Τηλέφωνο: 210 3609695

Παρασκευή 30 Μαρτίου - Κυριακή 1 Απριλίου 2018

Πληροφορίες εδώ

Είσοδος ελεύθερη

 
 
 
 
Κορίνα Φαρμακόρη
Γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Σαλαμίνα. Σπούδασε Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και εργάζεται ως εκπαιδευτικός.