Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

Ενδιαφέρουσες προτάσεις που δεν θα σας κοστίσουν

«Frolic ready to launch»

Η εικαστική ομάδα Frolic, που απαρτίζεται από τους Βίλη Χισκάκη, Αλεξία Ψαραδέλη και Κατερίνα Ψαραδέλη, θα βρίσκεται στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου στις 20:00, με την κολεξιόν «KOSMOS», εμπνευσμένη από την αστρονομία, τις επιστήμες και την εξερεύνηση του διαστήματος.


Πάνω στις διαστημικές συνθέσεις των Frolic αυτοσχεδιάζουν, για μια βραδιά, ο μουσικός Στέφανος Χυτήρης και οι χορεύτριες Θεανώ Ξυδιά, Ειρήνη Οικονομίδη και Δέσποινα Σανιδά.

 

Η συλλογή «KOSMOS» είναι φορέσιμοι μεταξωτοί καμβάδες εμπνευσμένοι από την εξερεύνηση του σύμπαντος, εξωτερικού και εσωτερικού, καθώς και τη συνάρτηση αυτής με την ανθρώπινη φύση. Έτσι, συγχωνεύει ένα θεμελιώδες υλικό -το ύφασμα- με θεμελιώδη ερωτήματα.


Καθοδηγούμενη από τα αστέρια η Frolic ταξιδεύει και βρίσκει παράξενους νέους κόσμους, μύθους και υπαρξιακά ερωτήματα που αποδίδει σε εννοιολογικά έργα. Η συλλογή απαρτίζεται από 18 κομμάτια, αστροφωτογραφικά κολάζ τυπωμένα σε μετάξι Σουφλίου, όπου το καθένα με διαφορετική σύνθεση και αφήγηση πραγματεύεται ερωτήματα σχετικά με το άγνωστο.


Info:
Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α και Σικίνου. Τηλέφωνο: 6945 348445
Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, 20:00
Είσοδος ελεύθερη

 

 

Η Ορχήστρα Academica Αθηνών ταξιδεύει στην Αττική

Το Ωδείο Αθηνών, ο παλαιότερος και κορυφαίος εκπαιδευτικός φορέας μουσικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα, φέρνει σήμερα την κλασική μουσική κοντά σε όλους, με ελεύθερη είσοδο σε μια μεγάλη σειρά συναυλιών της ορχήστρας του, Academica Αθηνών σε όλη την Αττική.


Η ορχήστρα, με τον Νίκο Τσούχλο στο πόντιουμ, θα εμφανιστεί στην Ελευσίνα την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη το Σάββατο 20 Οκτωβρίου και στο Λαύριο την Κυριακή 21 Οκτωβρίου.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των Ανδρέα Νεζερίτη, Joseph Haydn και Igor Stravinsky και συγκεκριμένα: Ανδρέα Νεζερίτη-Μουσική Μπαλέτου, Joseph Haydn-Κονσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα σε ντο μείζονα και Igor Stravinsky-Απόλλων Μουσηγέτης (Μουσική Μπαλέτου). Σολίστ: Φερνάντο Νίνα, βιολοντσέλο.


Info:
Δημαρχείο Ελευσίνας/ Χατζηδάκη και Δήμητρος, Ελευσίνα/ Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018, 20:30
Δημοτικό Θέατρο Αγίου Ιωάννη Ρέντη «Ιάκωβος Καμπανέλης»/ Μπιχάκη 8, Καμίνια/ Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018, 20:30
Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου/ Λεωφόρος Λαυρίου, Λαύριο/ Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, 20:30
Είσοδος ελεύθερη

 

 

Η οδός Τριπόδων και τα πέριξ μνημεία από την αρχαιότητα ως σήμερα

Περιήγηση εμπνευσμένη από το βιβλίο «Μοναστηράκι - Πλάκα. Οι γειτονιές των Θεών», (εκδόσεις Πατάκη) κατά τη διάρκεια της οποίας η γνωστή ξεναγός και συγγραφέας Άρτεμις Σκουμπουρδή θα περιπλανηθεί μαζί μας στην αρχαιότερη συνοικία της Ευρώπης, όπου δοξάζεται η Αθηναϊκή διαχρονία, κατά μήκος του αρχαίου δρόμου στα μνημεία διαφόρων εποχών: «Σπίτι του Κατή», Άγιος Νικόλαος Ραγκαβάς, Σπίτι του Τσώρτς, Μετόχι Πανάγιου Τάφου, Παλαιό Πανεπιστήμιο, Αγορά Ρωμαϊκών χρόνων και Αρχαία Αγορά (Νοτιοανατολική πτέρυγα).


Ο περίπατος θα ολοκληρωθεί στον εξωτερικό χώρο της Αρχαίας Αγοράς όπου η οδός Τριπόδων συναντούσε την οδό των Παναθηναίων, στην ίδια περιοχή όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία και η Τραγική Ποίηση, τα δύο σπουδαία δώρα που χάρισαν οι Αθηναίοι στην ανθρωπότητα ήδη από το τέλος του 6ου πχ αιώνα. Ο περίπατος εντάσσεται στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου του δήμου Αθηναίων.


Info:
Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, 11:00 - 13:00
Αφετηρία στην Πλατεία Λυσικράτους, στο ομώνυμο χορηγικό μνημείο (334 π.Χ.).
Συμμετοχή ελεύθερη. Επιθυμητή η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 210 3650027 και 210 3650028

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός