Τι συνέβη άραγε; Ατομική έκθεση της Εύης Ζαμπέλη στον Εικαστικό Κύκλο

Με ονειρικά στοιχεία και μνημειακά μεγέθη, η Ζαμπέλη αποτυπώνει στους καμβάδες αυτό που όλοι βιώνουμε με αμηχανία: την αναμονή.

The LiFO team, 21.12.2021 | 13:10

Ο Εικαστικός Κύκλος ΔΛ παρουσιάζει την Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022 την ατομική έκθεση της Εύης Ζαμπέλη με τίτλο «Τι συνέβη άραγε;». Στην πρώτη της ατομική έκθεση, η Εύη Ζαμπέλη παρουσιάζει το κύριο σώμα της εικαστικής της δημιουργίας μέσα από ένα σύνολο ζωγραφικών έργων.

 

Τα τοπία που αποτυπώνει στους καμβάδες μεγάλης κλίμακας, διακατέχονται από εκτυφλωτικά και λαμπερά χρώματα-σχεδόν ψεύτικα, δημιουργώντας στον θεατή την αίσθηση ενός ονείρου.

 

Χρησιμοποιώντας αυστηρή μεθοδολογία κατά τη διάρκεια παραγωγής, η ίδια συνθέτει με ευλαβική σχεδίαση διαφορετικά προσχέδια με μολύβι και ακουαρέλα πριν φτάσει στην ίδια την σύνθεση των τοπίων της.

 

Με ονειρικά στοιχεία και μνημειακά μεγέθη, η Ζαμπέλη αποτυπώνει στους καμβάδες αυτό που όλοι βιώνουμε με αμηχανία: την αναμονή.

 

Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια που στέκονται στο κέντρο των συνθέσεων της, ανυπομονούν να συνδεθούν με τον παρατηρητή του έργου της, θέτοντας τον έτσι σε μία κατάσταση αναμονής και αδράνειας, ενώ την ίδια στιγμή μεθά από τα σχεδόν «ψεύτικα χρώματα» των ονείρων της.


Διάρκεια Έκθεσης: 18 Ιανουαρίου – 19 Φεβρουαρίου 2022
 
Ώρες Λειτουργίας:

Δευτέρα κλειστά

Τετάρτη - Σάββατο: 11:00 - 16:00

Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή: 11:00 - 20:00


Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Εικαστικός Κύκλος ΔΛ, Ακαδημίας 6, Αθήνα

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός