Θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Μέσα από τις δράσεις αυτές τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους

LIFOTEAM 28.6.2017 | 15:45

 

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με εικαστικά εργαστήρια διοργανώνει φέτος το καλοκαίρι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Μέσα από τις δράσεις αυτές τα παιδιά θα αξιοποιήσουν τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

 

Οι μικροί συμμετέχοντες θα μάθουν για τον θαλάσσιο κόσμο μέσα από τα εκθέματα της περιοδικής έκθεσης «Οδύσσειες» και θα αντλήσουν πληροφορίες για τον αιγυπτιακό πολιτισμό με τη βοήθεια των εκθεμάτων της Συλλογής Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων. Θα πραγματοποιήσουν έρευνα στον εκθεσιακό χώρο με την καθοδήγηση των υπευθύνων αρχαιολόγων και με τη ζωγράφο του Μουσείου θα φτιάξουν μικρά έργα τέχνης, εμπνεόμενα από τα σχετικά εκθέματα.

 

Αναλυτικότερα:

«Θαλασσινές περιπέτειες… στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο» για παιδιά ηλικίας 6-8 ετών στις 7, 11 και 12 Ιουλίου.

 

«Στην αρχαία Αίγυπτο μια φορά…» για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών στις 4, 5 και 14 Ιουλίου.

 

Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά. Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης καθώς ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 13:00.

 

Έναρξη δηλώσεων: 29 Ιουνίου 2017

Τηλ. επικοινωνίας: 2132144889

Ηλεκτρονική δ/νση: www.namuseum.gr

Email: [email protected]

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός