Snookums Shotguns / Αγαπουλίνια Καραμπίνες στη γκαλερί Ιλεάνα Τούντα

Στη συγκεκριμένη ενότητα η Τζωρτζίνα Καπράλου διεισδύει σε ιστοσελίδες επικοινωνίας με αφορμή να βρει το τέλειο κυνηγόσκυλο για τον κυνηγό πατέρα της.

The LiFO team, 11.11.2022 | 11:30

Την Τετάρτη 02 Νοεμβρίου, από τις 19:00 έως τις 22:00, εγκαινιάζεται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα η ατομική έκθεση της Τζωρτζίνας Καπράλου με τίτλο Snookums Shotguns / Αγαπουλίνια Καραμπίνες. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Δεκεμβρίου 2022.

 

Έχοντας ταυτίσει το όνομά του με το άγρια μεταμοντέρνο σινεμά, ο πιο cool Αμερικανός σκηνοθέτης, Κουέντιν Ταραντίνο είναι έτοιμος να μας αφηγηθεί το καινούργιο σινε-παραμύθι του: «Snookums Shotguns / Αγαπουλίνια Καραμπίνες».

 

Αυτή θα μπορούσε να είναι κάλλιστα η εισαγωγή για το πρώτο εικαστικό εγχείρημα της πρωτοεμφανιζόμενης Τζωρτζίνας Καπράλου.  Γεννημένη το 1994 στην Αθήνα, χρησιμοποιεί εμμονικά το διαδίκτυο ως εργαλείο έρευνας  και μυθοπλασίας. Το στυλ της προσέγγισής της ξεκάθαρα ταραντινικό: χαρακτηρίζεται από στυλιζαρισμένη βία, μη γραμμική αφήγηση, σατιρικές και κοφτερές αντιπαραθέσεις.

 

Στη συγκεκριμένη ενότητα διεισδύει σε ιστοσελίδες επικοινωνίας με αφορμή να βρει το τέλειο κυνηγόσκυλο για τον κυνηγό πατέρα της. Οι δαιδαλώδεις δρόμοι του διαδικτύου την φέρνουν σε επαφή με εκτροφείς του Αμερικανικού Νότου και εκπαιδευτές σκύλων, ειδικά της ράτσας plot hounds, που διακρίνονται για τον άγριο χαρακτήρα τους, ιδανικό για τη θήρευση μεγάλων ζώων όπως η αμερικανική μαύρη αρκούδα και ο αγριόχοιρος.

 

Έρχεται, λοιπόν, σε επαφή με οικογένειες, λάτρεις των όπλων και του κυνηγιού, θερμούς υποστηρικτές του DonaldTrump που καταφεύγουν στο κυνήγι ως μέσο ψυχαγωγίας και καθημερινής εκτόνωσης. Το οικογενειακό τους DNAδιαποτίζεται από τη σχέση θηράματος – θύτη, εξουσιαστή - εξουσιαζόμενου στα ετεροκανονικά πλαίσια της αμερικανικής επαρχίας.

 

ΤΖΩΡΤΖΙΝΑ ΚΑΠΡΑΛΟΥ

Snookums Shotguns / Αγαπουλίνια Καραμπίνες

02.11.2022 – 23.12.2022

Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα
Αρματολών & Κλεφτών 48
11471, Αθήνα
Τηλ: 210 64 39 466
Fax: 210 64 42 852

 

 

 

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός