Project {Just/Art}* : Μόνο τέχνη / δίκαιη τέχνη

Η τέχνη συναντά το δίκαιο

LIFOTEAM 2.6.2016 | 00:00

Το δικηγορικό γραφείο Αλέξανδρος Κασσανδρινός & Συνεργάτες παρουσιάζει το project {Just/Art}* στο πλαίσιο των οποίων θα φιλοξενεί διαφορετικές μορφές τέχνης στον χώρο του.

 

Όπως και ο τίτλος του, το project {Just/Art}* έχει διπλή ερμηνεία, αφενός εξετάζει τον ρόλο των χώρων εργασίας ως σημείων τέχνης, και αφετέρου τη σχέση μεταξύ τέχνης και δικαίου: Πώς δηλαδή επικοινωνεί το κοινό με την τέχνη, όταν αυτή δεν βρίσκεται σε αναμενόμενους χώρους, όπως μια γκαλερί ή η αίθουσα μίας πινακοθήκης; Πώς μετασχηματίζεται ένας χώρος εργασίας όταν εισβάλλει η τέχνη σε αυτόν;

 

Το {Just/Art}* φιλοδοξεί να προκαλέσει έναν διάλογο γύρω από αυτά τα ερωτήματα και να γεννήσει ερεθίσματα σε σχέση με τα διασταυρούμενα μονοπάτια της τέχνης και του δικαίου.

Το project ξεκινά την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις 8 μ.μ. με την εικαστική έκθεση του Στρατή Ταυλαρίδη. Δουλεμένα με την τεχνική του paper cut, τα έργα του, αντί να αλλοιώσουν το ύφος του δικηγορικού γραφείου, ενσωματώνονται σε αυτό συνυπάρχοντας με τα καθημερινά αντικείμενα του χώρου εργασίας, ενώ παράλληλα λειτουργούν ως μία αναφορά στα ήδη υπάρχοντα έργα, υπενθυμίζοντας τον πρωταρχικό ρόλο του δικαίου.

 

ΠΟΤΕ02/06/2016 - 05/05/2016
ΠΟΥKASSANDRINOS & PARTNERS LAW OFFICES
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός