Πρόγραμμα στήριξης πολιτισμού: Ανοιχτό κάλεσμα του Δήμου Αθηναίων

Είναι η δεύτερη χρονιά που ο Δήμος Αθηναίων προχωρεί σε αντίστοιχο πρόγραμμα ενίσχυσης της καλλιτεχνικής παραγωγής και των ανθρώπων του πολιτισμού.

The LiFO team, 28.4.2021 | 12:15

Στο πλαίσιο υλοποίησης του τριετούς σχεδίου για τον πολιτισμό, που ανακοινώθηκε πρόσφατα και έχει ως πρώτο πυλώνα την στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον χώρο του πολιτισμού, ο Δήμος Αθηναίων προχωρεί στη διάθεση δωρεάν, χώρων και εξοπλισμού για παραστάσεις και συναυλίες.

 

Η προθεσμία για την υποβολή των προτάσεων αρχίζει σήμερα, 27 Απριλίου, και λήγει στις 20 Μαΐου 2021.

 

Συγκεκριμένα, θα διατεθούν σε καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές ομάδες οι εξής χώροι:

•  Τεχνόπολη | Συναυλίες

•  Κινηματογράφος ΑΒ | Παραστάσεις χορού

•  Θέατρο Κολωνού | Θεατρικές παραστάσεις & συναυλίες

•  Θέατρο Γκράβας | Θεατρικές παραστάσεις & συναυλίες

 

Παράλληλα, ο Δήμος Αθηναίων παρέχει στους καλλιτέχνες όλες τις απαιτούμενες υποδομές: ηχητικό και φωτιστικό εξοπλισμό, βασικό backline, roof stage, τεχνικό προσωπικό, προσωπικό φύλαξης και προσωπικό ταξιθεσίας.

 

Η αξιολόγηση, η επιλογή και ο προγραμματισμός των προτάσεων που θα υποβληθούν θα πραγματοποιηθούν από την Επιτροπή Εκδηλώσεων & Φεστιβάλ του Δήμου Αθηναίων.

 

Η υποβολή των προτάσεων γίνεται ηλεκτρονικά μέσω email στη διεύθυνση: [email protected]

 

Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με το open call, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην ίδια ηλεκτρονική διεύθυνση: [email protected].

 

Είναι η δεύτερη χρονιά που ο Δήμος Αθηναίων προχωρεί σε αντίστοιχο πρόγραμμα ενίσχυσης της καλλιτεχνικής παραγωγής και των ανθρώπων του πολιτισμού. Το 2020 ο Δήμος Αθηναίων, τηρώντας υποδειγματικά τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα, πραγματοποίησε 116 εκδηλώσεις, τις οποίες παρακολούθησαν περισσότεροι από 31.000 θεατές και 8.000 ψηφιακοί θεατές, με τη συμμετοχή 780 ωφελούμενων καλλιτεχνών και εργαζομένων.  

 

*Το πρόγραμμα εκδηλώσεων που θα προκύψει από το open call, οι ακριβείς ημερομηνίες και ο τρόπος διεξαγωγής θα διαμορφωθούν βάσει των νέων υγειονομικών μέτρων που θα ανακοινωθούν από την κυβέρνηση.

 

*Στις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν από τον Δήμο Αθηναίων θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός