Ποιος φοβάται το νόμο; 6 συναντήσεις, 12-19 Ιουνίου 2021  | Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 7 Ιουνίου 2021

Ένα εργαστήριο καλλιτεχνικού πειραματισμού και περφόρμανς με την Μαίρη Ζυγούρη για νέους και νέες 17-26 ετών

The LiFO team, 25.5.2021 | 10:43

Η εικαστικός Μαίρη Ζυγούρη σε συνεργασία με το Victoria Square Project, διοργανώνουν ένα εργαστήριο διερεύνησης της ιστορίας μέσα από την τέχνη της περφόρμανς στον δημόσιο χώρο της γειτονιάς μας. Μέσα από συζητήσεις, φωνητικές και σωματικές ασκήσεις, οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με τα πρώτα επαναστατικά κείμενα του 1821 και τις έννοιες που αποτελούσαν τον πυρήνα τους. Στην συνέχεια, μέσω μιας συμμετοχικής διαδικασίας έκφρασης και δημιουργικότητας, η ομάδα θα εικονοποιήσει τα συμπεράσματα των συζητήσεων σε μία περφόρμανς που θα παρουσιαστεί στον δημόσιο χώρο της Βικτώριας.



Στόχος του εργαστηρίου είναι να θέσει στην δημόσια σφαίρα ζητήματα όπως η ιθαγένεια, η ταυτότητα, τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις του πολίτη, ενώ παράλληλα εξοικειώνει τους συμμετέχοντες με την ενσώματη έκφραση στα πλαίσια μιας περφόρμανς. 



Δηλώστε συμμετοχή στην παρακάτω φόρμα μέχρι τις 7 Ιουνίου.
https://forms.gle/KzGHoDJyTfm7wVRp8



Περισσότερες πληροφορίες

www.victoriasquareproject.gr/who-is-afraid-of-the-law?lang=el



Συντελεστές

Σχεδιασμός προγράμματος και υλοποίηση εργαστηρίου: Νιόβη-Ζαραμπούκα Χατζημάνου, Μαίρη Ζυγούρη
Υπεύθυνη Εκπαίδευσης VSP: Χριστιάνα Νάτσικα
Συντονισμός: Victoria Square Project
Επικοινωνία: Ιωάννα Ντάλη
Ανάπτυξη Κοινότητας: Άγγελος Κωσταμπάρης


Το εργαστήριο Ποιος φοβάται το νόμο; εντάσσεται στον εκπαιδευτικό άξονα βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ του Victoria Square Project (VSP). 

Το βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ είναι ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα σύγχρονης δημιουργίας έμπνευσης & ενδυνάμωσης για παιδιά και νέους. To βικΤΩΡιΑ ΤΩΡΑ αναδεικνύει τους πολίτες του ΤΩΡΑ, συζητώντας για την πόλη, το δημόσιο χώρο, ο, τι συγκροτεί την πολιτιστική ταυτότητα του ΤΩΡΑ. Η σύγχρονη τέχνη και η καλλιτεχνική δημιουργία λειτουργούν ως γέφυρα σύνδεσης αλλά και δημιουργικής απασχόλησης και απόκτησης νέων ερεθισμάτων και ικανοτήτων.

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός