Την Πέμπτη 18 Μαΐου, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, με ελεύθερη είσοδο για όλους, από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

 

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας αποτελεί μια εστία Ολυμπιακής Εκπαίδευσης, που μέσα από ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία των Αγώνων, αναδεικνύει την άρρηκτη σχέση μεταξύ Πολιτισμού και Αθλητισμού. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους μεγάλους σταθμούς της ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, από τη γέννησή τους στην Αρχαία Ολυμπία, έως και τις σύγχρονες μεγαλοπρεπείς διοργανώσεις και να έρθουν σε επαφή με την ιστορία και τις αξίες του Ολυμπισμού.

 

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

 

Η έκθεση του Μουσείου πλαισιώνεται από προσωπικά αντικείμενα και μετάλλια Ελλήνων Αθλητών που μας έκαναν περήφανους, επιτρέποντας στους επισκέπτες να αναβιώσουν ένδοξες στιγμές του Αθλητισμού που έγραψαν ιστορία στην χώρα μας.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι από την έναρξη λειτουργίας του, το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, έχει υποδεχθεί επισκέπτες όλων των ηλικιών, σημαντικές προσωπικότητες και διακεκριμένους αθλητές και έχει οργανώσει πληθώρα εκπαιδευτικών προγραμμάτων και workshops για μαθητικές ομάδες και αθλητικούς συλλόγους.

 

Το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας γιορτάζει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων

 

Για να μάθετε περισσότερα για το Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας, επισκεφτείτε τη σελίδα του.

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός