Ο Peter Jasko και ο Edivaldo Ernesto θα παραδώσουν το καλοκαίρι σεμινάρια σύγχρονου χορού στην Καλαμάτα

Οι σπουδαίοι χορευτές είναι καλεσμένοι του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Μία έκπληξη επιφυλάσσει στους επαγγελματίες χορευτές -και όχι μόνο- το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, καθώς στο πλαίσιό του ο Peter Jasko και ο Edivaldo Ernesto θα παραδώσουν τον Ιούλιο σεμινάρια σύγχρονου χορού στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.


Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες προς το παρόν πληροφορίες, οι δύο σημαντικοί χορευτές πρόκειται να πάρουν μέρος στο Φεστιβάλ και με δικές τους παραστάσεις.


Καλεσμένοι του Φεστιβάλ για ένα δίωρο masterclass, θα έρθουν στις 20 Ιουλίου ο Marquese Scott και ο John Poppin, δύο από τους καλύτερους χορευτές freestyle στον κόσμο.


PETER JASKO

13-22 Ιουλίου 2018 (10 μέρες x 3 ώρες)

Το σεμινάριο του Peter Jasko δεν αφορά μόνο τον χορό αλλά και τη δημιουργικότητα και την αυτογνωσία του καλλιτέχνη εν γένει. Λόγω της προσέγγισής του είναι ανοιχτό τόσο σε επαγγελματίες χορευτές όσο και σε ανθρώπους με ενδιαφέρον και εμπειρία στην κίνηση.

 

Αρχικά εξετάζονται τρόποι απεμπλοκής μας από την αυτολογοκρισία και τον αυτοπεριορισμό. Αφού ξυπνήσουμε όλο το σώμα θα εμβαθύνουμε σε ασκήσεις που ενισχύουν τη συγκέντρωση. Κατόπιν, θα ερευνήσουμε την περιοχή μεταξύ δύναμης και τρωτότητας.


Θα κινηθούμε με πρόθεση τη μη επιστροφή, αναπτύσσοντας το θάρρος και την ικανότητα να εμπιστευόμαστε την ευκαιρία της στιγμής να μας οδηγεί σε νέες περιοχές. Θα δώσουμε τον χρόνο στον εαυτό μας να συντονιστεί με τη διαισθητική νοημοσύνη του σώματος για την επίλυση παράδοξων κινητικών καταστάσεων.


Τα παραπάνω απλά υλικά αποτελούν εργαλεία τεχνικής και ταυτόχρονα εργαλεία σύνθεσης. Ενθαρρύνουμε τους χορευτές να εξερευνήσουν με παιγνιώδη διάθεση την προσωπική τους γλώσσα και τις προσωπικές τους εσωτερικές δημιουργικές διεργασίες όπως προκύπτουν από την καθημερινότητά τους και τον τρόπο που έχουν μάθει να κινούνται.


Διευρύνοντας τη δημιουργική μας περιέργεια θα εργαστούμε για την βελτίωση της κινητικής μας ευφράδειας. Τέλος, για όσους ενδιαφέρονται για τη χορογραφία, θα αναπτύξουμε στρατηγικές για την εξερεύνηση του χώρου μεταξύ συνέχειας και ασυνέχειας των κινητικών ιδεών μέσα από τον προσδιορισμό κινητικών μοτίβων.

 

EDIVALDO ERNESTO

15-21 Ιουλίου 2018 (7 μέρες x 3 ώρες)

Ο Peter Jasko και ο Edivaldo Ernesto θα παραδώσουν το καλοκαίρι σεμινάρια σύγχρονου χορού στην Καλαμάτα

 

Το σεμινάριο του Edivaldo Εrnesto είναι ένα έντονο και δυναμικό μάθημα. Αφορά τη διαχείριση της ενέργειας και την συνεχή υπέρβαση των ορίων μας. Με αφετηρία το τι καθορίζει την ταυτότητα κάθε χορευτή, το μάθημα επιχειρεί να προκαλέσει την διεύρυνση αυτών των ορίων.


Για τον σκοπό αυτό δίνεται έμφαση στον τρόπο που επιτρέπει ο χορευτής στο περιβάλλον να επηρεάσει τις ικανότητές του και στον τρόπο που τελειοποιεί τα εργαλεία του προκειμένου να αποκτήσει νέες ποιότητες και νέους ρυθμούς.


Το μάθημα εμβαθύνει στο προσωπικό χορευτικό λεξιλόγιο του καθενός με σκοπό την απελευθέρωση από αυτό ώστε να είναι δυνατή η μεταμόρφωση σε οποιονδήποτε και οτιδήποτε.


Η εργασία περιλαμβάνει partnering, εναλλαγή πολλαπλών κατευθύνσεων και αφήγηση σε πολύ μικρή κλίμακα μέχρι τη μεταμόρφωση ενός ολόκληρου συνόλου.

 

Επίσης περιλαμβάνει τρόπους να είμαστε απρόβλεπτοι, να μπορούμε να ανακυκλώνουμε την ενέργειά μας και να χρησιμοποιούμε το σώμα ως το πρωταρχικό μας εργαλείο.


Πρόκειται για νέα διαδικασία μελέτης κατά την οποία διασφαλίζεται μέσω της καθοδήγησης η ουσιαστική αφομοίωση του υλικού από τους σπουδαστές ώστε να αναβαθμίσουν πλήρως την χορευτική τους γλώσσα.

 

MASTERCLASS: Marquese Scott & John Poppin

Παρασκευή 20 Ιουλίου (2 ώρες)

Ο Peter Jasko και ο Edivaldo Ernesto θα παραδώσουν το καλοκαίρι σεμινάρια σύγχρονου χορού στην Καλαμάτα

 

O Marquese Scott και ο John Poppin είναι δύο από τους καλύτερους χορευτές freestyle στον κόσμο. Με τα βίντεο τους στο YouTube έχουν εντυπωσιάσει πάνω από μισό δισ. θεατών. Διδάσκουν animation, poppin και locking.

 

Ιδιαίτεροι προσκεκλημένοι του 24ου KDF, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα δίνοντας μια σπάνια ευκαιρία σε όλους τους χορευτές να τους γνωρίσουν και να εξερευνήσουν μαζί τους τις μοναδικές τεχνικές τους.


Info:

Σεμινάρια σύγχρονου χορού

13-22 Ιουλίου 2018

Συνολική διάρκεια: 53 ώρες

Τοποθεσία: Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας

Κόστος Συμμετοχής (2 σεμινάρια και 1 masterclass): 350,00 €

Εγγραφές και πληροφορίες: Ιωάννα Αποστόλου, 6972 558 593, [email protected]

Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 31/03/2018 ή μέχρι εξαντλήσεως των διαθέσιμων θέσεων

Η εγγραφή ολοκληρώνεται μόνο με την καταβολή του ποσού συμμετοχής.

Επιστροφή χρημάτων δεν γίνεται δεκτή.

Οι συμμετέχοντες στα σεμινάρια έχουν ειδική έκπτωση για όλες τις παραστάσεις του 24ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.