Ο Γιάννης Καρδάσης και τα νέα του έργα στη γκαλερί Αγκάθι

Με τρόμο, φόβο και πολλή ειλικρίνεια ξεκίνησα να δουλεύω τα έργα, που μετά από δύο  χρόνια, κατέληξαν να είναι τα έργα της έκθεσης ''Through The Looking Glass''.

The LiFO team, 23.4.2021 | 13:54

Η αίθουσα τέχνης Αγκάθι κartάλος οργάνωσε και παρουσιάζει την ατομική έκθεση του  Γιάννη Καρδάση, Through the looking glass.


“Through the Looking Glass”

"Στον απόηχο μιας παλιάς καταστροφής και στο ξεκίνημα μιας νέας, που στην αρχή φάνταζε μικρή, δημιουργήθηκε η ανάγκη να δώ τα πράγματα διαφορετικά. Άρχισα να μισοκλείνω τα μάτια και να φαντάζομαι η να θυμάμαι παλιές εικόνες, μνήμες και συναισθήματα. Eκεί είναι που ανακάλυψα πώς πρέπει ένας κύκλος να κλείσει για να ξεκινήσει ένας άλλος. Με τρόμο, φόβο και πολλή ειλικρίνεια ξεκίνησα να δουλεύω τα έργα, που μετά από δύο  χρόνια, κατέληξαν να είναι τα έργα της έκθεσης.  
Ο μόνος τρόπος να δω τα πράγματα ήταν να τα δώ μέσα από ένα πρίσμα. Η πραγματικότητα δεν μου ήταν ορατή. Δεν μου ηταν αρεστή. Δεν μου ήταν αρκετή" λέει ο Γιάννης Καρδάσης. 

 

ΟΧΙ Γιάννης Καρδάσης
Γιάννης Καρδάσης, I started something i couldnt finish.


“Συνθήματα, προτροπές, τίτλοι πάνω σε ήδη προϋπάρχοντα κείμενα (ή ήδη περασμένες στην αιωνιότητα φωτογραφίες), ζωγραφίζονται και ξαναζωγραφίζονται για να μεταλλαχθούν σε δημόσια ραβασάκια”, σχολιάζει η (ποιήτρια και θεατρική συγγραφέας) Γλυκερία Μπασδέκη στον κάτάλογο της έκθεσης.



Ενώ ο Άγγελος Παπαδημητρίου, (εικαστικός με πολύπλευρη παρουσία στις τέχνες, ηθοποιός, και τραγουδιστής), κάνει λόγο για “ένα ενιαίο σύνολο, σαν ένα κόσμο, ένα σύμπαν, όπου με ταχύτητες σκέψης τίποτα δεν μένει ακίνητο και σταθερό, υπενθυμίζοντάς μας τη ρευστότητα των συναισθημάτων μας και την άναρχη φύση μας, χωρίς ρητορείες και εξωζωγραφικά δάνεια, χαρίζοντάς μας “ενσταντανέ” της ύπαρξής μας σε κάποιο χρονοχώρο που έχουμε υπάρξει σαν άνθρωποι-παιδιά !”.

 

ΟΧΙ Γιάννης Καρδάσης
Γιάννης Καρδάσης, Postcards and letters (All through my life)


Ή έκθεση περιλαμβάνει 30 έργα μεγάλων και μεσαίων διαστάσεων. Όλα τα έργα είναι ψηφιακές εκτυπώσεις, επεξεργασμένες σε καμβά.


Ο Γιάννης Καρδάσης είναι εικαστικός, γραφίστας, dj και ραδιοφωνικός παραγωγός. 



Η έκθεση του Γιάννη Καρδάση: ‘‘Through the looking glass’’, πραγματοποιείται στην γκαλερί Αγκάθι κartάλος από τις 15/5/21, μέχρι τις 3/6/21.


Αίθουσα Τέχνης Αγκάθι κartαλος

Μηθύμνης 12 & Επτανήσου Αθήνα 112 57, Αθήνα, τηλ.: 210 86 40 250. 

Δευτέρα έως και Σάββατο 11:00 - 13:00. Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 19:00 - 20:30 και κατόπιν ραντεβού.

Εγκαίνια έκθεσης Σάββατο 15 Μαΐου

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός