"Ο Αμφορέας του Σήμερα" στους τοίχους του 14ου Γενικού Λύκειου Αθηνών

Το έργο εντάσσεται στη δράση Open Gallery #5 του ανεξάρτητου πολιτιστικό ίδρυματος Studio 4

LIFOTEAM 2.6.2017 | 18:00

 

Η μεγάλης κλίμακας τοιχογραφία με τίτλο «Ο Αμφορέας του Σήμερα» βρίσκεται στο 14ο Γενικό Λύκειο Αθηνών στο Κουκάκι και δημιουργήθηκε από τον ισπανικής καταγωγής εικαστικό Sam3 σε επιμέλεια Ανδρέα Φακή. Το έργο εντάσσεται στη δράση Open Gallery #5 του ανεξάρτητου πολιτιστικό ίδρυματος Studio 4.

 

Το πρόγραμμα Οpen Gallery ξεκίνησε το 2014 στο πλαίσιο της 1ης έκδοσης του Φεστιβάλ Δημόσιας Τέχνης και αποσκοπεί στην αρμονική ένταξη της τέχνης στο πολεοδομικό περιβάλλον, στη δημιουργία κοινωνικού οφέλους, στην αναβάθμιση του κτιρίου και συνάμα, του αστικού τοπίου και στη συντήρηση των νέων ή των υφιστάμενων τοιχογραφιών και συγκεκριμένων έργων graffiti, τα οποία –για πρακτικούς λόγους– είναι αναντικατάστατα.

 

«Ο Αμφορέας του Σήμερα» είναι ένα μελανόμορφο αγγείο Παναθηναϊκού τύπου, το οποίο εικονίζει μεταφορικές και κυριολεκτικές μορφές ταξιδιού και μετακίνησης σε εναρμόνιση με το σχολικό περιβάλλον του σήμερα. Παράλληλα, λειτουργεί ως σημείο συνάντησης του αρχαίου με τον σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.

 

Οpen Gallery #5

Σικελίας 9, Αθήνα 117 41 (Κουκάκι)

www.publicartfestival.gr

 

"Ο Αμφορέας του Σήμερα" στους τοίχους του 14ου Γενικού Λύκειου Αθηνών
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός