Nitra Gallery: Η σύγχρονη τέχνη σε μια γέφυρα επικοινωνίας

Η γκαλερί που ξεκίνησε το 2013 στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα και στο κέντρο της Αθήνας

LIFOTEAM 18.3.2019 | 17:45

Μπορεί να ακούσεις πολλά για τη σύγχρονη τέχνη, ένα θέμα που όσο διχάζει τόσο ενώνει, όσο εντυπωσιάζει τόσο προβληματίζει. Αν όμως πραγματικά θέλεις να έχεις προσωπική άποψη, πρέπει να επισκεφθείς τη Nitra Gallery.

 

Η γκαλερί που ξεκίνησε το 2013 στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα και στο κέντρο της Αθήνας με έναν νέο, δεύτερο χώρο, απ' όπου συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της σύγχρονης τέχνης.

 

Η Αλίκη Τσιρλιάγκου, γκαλερίστα δεύτερης γενιάς, παρουσιάζει ένα εκθεσιακό πρόγραμμα που χαρτογραφεί τις τάσεις της σύγχρονης τέχνης στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όχι μόνο μέσα από τις δύο γκαλερί σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αλλά και με τις art fairs στις οποίες η Νitra συμμετέχει.


Με έντονο ενδιαφέρον για τον διεθνή διάλογο, η Nitra Gallery παρουσιάζει ένα portfolio από διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων και μία από τις σημαντικότερες δημιουργούς της Τουρκίας, την Gülsün Karamustafa (εγκαίνια 4 Απριλίου), οι οποίοι δουλεύουν σε ένα ευρύ φάσμα εικαστικών και εφαρμοσμένων πρακτικών.

 

Nitra Gallery: Η σύγχρονη τέχνη σε μια γέφυρα επικοινωνίας
Άποψη της έκθεσης. Φωτο: Jason Faultier


Στη Nitra η εμπειρία του επισκέπτη αποτελεί βασική προτεραιότητα, με την γκαλερί να λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ του καλλιτέχνη και του ευρύτερου κοινού, ειδικού και μη.

 

Αυτή την περίοδο και μέχρι τις 23 Μαρτίου μπορείς να επισκεφθείς την ατομική έκθεση του Γιώργου Μαραζιώτη RUSH, RASH, RUSH, μια site-specific εγκατάσταση που καταδεικνύει την έρευνα του καλλιτέχνη αναφορικά με τις έννοιες του χώρου, του τόπου και του τρόπου που οι σύγχρονες κοινωνίες κατοικούν τα διάφορα τοπία, είτε σωματικά είτε ιδεατά.

 

Nitra Gallery, Αλωπεκής 34, Κολωνάκι, 213 0436697, nitragallery.com, Facebook, Instagram

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός