«Τo the Moon & back»: Η Ίρις Γιαννακοπούλου μας καλεί να ταξιδέψουμε στα τοπία της

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις  13 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη στην Ύδρα. 

The LiFO team, 22.7.2022 | 18:43

 

H Ίρις Γιαννακοπούλου σχεδιάζει αντί να γράφει: η προσωπική γραφή της μια χαρακτηριστική μαύρη γραμμή που, αποτυπώνοντας με ταχύτητα φευγαλέες στιγμές, δίνει έκταση και διάρκεια στο βιωματικό χώρο και χρόνο. Τα αντικείμενα, φτιαγμένα από περιγράμματα και χρωματικές διαφάνειες, μεταμορφώνονται διαρκώς από την κίνηση ενός κόσμου υφασμένου από θάλασσα, άνεμο και φως, ζωοδότη και διαρκώς παλλόμενο. Η Ίριδα αποδίδει στα έργα της την εμπειρία της ενότητάς της με τον κόσμο, στα όρια του εσωτερικού με το εξωτερικό: το βλέμμα της κατοικεί τον κόσμο, σχεδιάζοντάς τον.

 

Ίρις Γιαννακοπούλου «to the Moon & back»:

 

Στην έκθεση to the moon and back, διαφορετικές εικόνες του λιμανιού της Ύδρας ζωγραφίζονται με γλαφυρά χρώματα: η περήφανη υδραίϊκη σημαία ανεμίζει με το γλάρο να στέκεται στο ιστίο της, οι καφετιές πέτρες των σπιτιών φωτίζονται από τον απογευματινό ήλιο, η φορτηγίδα - τοπόσημο δένεται με τους κάβους της στη γη του νησιού. Ανάλαφρα, τα ιστιοπλοϊκά ταξιδεύουν στην έκθεση, από την Ύδρα, στο Αγκίστρι, στην Αίγινα, στις Σπέτσες, στον Πόρο. Ένα αφήγημα του Αργοσαρωνικού ως προσωπική Ιθάκη. Η λαχτάρα και η ανακάλυψη ενός τόπου όπου το αγκυροβόλι είναι ασφαλές και η καρδιά γεμάτη, να βυθίζεται στο τοπίο σα να βουτά στα κρυστάλλινα νερά μιας πληρότητας χωρίς χρόνο, ζωντανής και ζωτικής. Τώρα βιράρει τα πανιά και ταξιδεύει μέχρι το φεγγάρι και πίσω.

 

Ίρις Γιαννακοπούλου «to the Moon & back»:

 

Αποσπασμένα από την κλίμακα και την  αφηγηματική συνέχεια των τετραδίων της, στην έκθεση to the moon and back η Ίρις Γιαννακοπούλου μας καλεί να ταξιδέψουμε στα τοπία της με την επίμονη ελαφρότητα ενός παιδιού και τη ζωτική σταθερότητα ενός μητρικού βλέμματος. 

 

Ίρις Γιαννακοπούλου «to the Moon & back»:

 

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις  13 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη στην Ύδρα. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν  το Σάββατο 13 Αυγούστου στις 20:00.

 

Ίρις Γιαννακοπούλου «to the Moon & back» .

Διάρκεια έκθεσης: 13 Αυγούστου – 04 Σεπτεμβρίου 2020

Εγκαίνια: Σάββατο 13 Αυγούστου 2020 στις 20:00

 

Ώρες λειτουργίας: 11:00-13:00 & 19:00-23:30

 

Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού Μελίνα Μερκούρη , Ύδρα

 

irisgiannakopoulou.com

 

 

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός