Minor Damage στο six d.o.g.s.

Έκθεση φωτογραφίας του Πέτρου Νικόλτσου από την Πέμπτη 7 Μαϊου έως την Πέμπτη 21 Μαϊου

LIFOTEAM 4.5.2015 | 20:19

 

Με την έκθεση MINOR DAMAGE / ΜΙΚΡΕΣ ΥΛΙΚΕΣ ΖΗΜΙΕΣ ο Πέτρος Νικόλτσος επιστρέφει για τρίτη φορά στον χώρο του project space του six d.o.g.s. (9 Jours des Affaires en Course, 2012 διπλή ατομική έκθεση με τον Θόδωρο Προδρομίδη και THE LIVING MACHINE, 2013 με κείμενα της Τζίνας Σωτηροπούλου), για την πρώτη εξ ολοκλήρου ατομική και αυτοεπιμελούμενη έκθεση του στην Αθήνα.

 

Παρουσιάζεται μια αυστηρά τυπολογική εργασία πιστή στις αρχές της straight photography με θέμα τις μικρές ζημιές που προκαλούνται σε αυτοκίνητα (π.χ. χτυπήματα, γρατζουνιές, λακουβόματα).

 

Το εγχείρημα ξεκίνησε ως μια ευρύτερη αποτύπωση των περιοχών που βρίσκονται στα νοτιοδυτικά όρια του Δήμου Αθηναίων. Η αρχική σύλληψη στην πορεία έγινε όλο και πιο σαφής καταλήγοντας σε ένα πάρα πολύ συγκεκριμένο χαρακτηριστικό της λεωφόρου Αθηνών και των κάθετων σε αυτήν δρόμων που είναι η “κουλτούρα του αυτοκινήτου” (φανοποιεία, γκαράζ, σέρβις, ζυγοσταθμίσεις, επισκευές, σημάδια συγκρούσεων-καταστροφών και αναπόφευκτα ακόμα και θανάτου ενώ την νύχτα παράνομοι αγώνες ταχύτητας με τα “φτιαγμένα”).

 

Στις εικόνες αυτές ο φωτογράφος επιλέγει μόνο κάποιες λεπτομέρειες αυτής της πραγματικότητας: Τις μικρές ουλές. Τα “παρα λίγο”. Τα χτυπήματα που μας λαβώνουν αλλά δεν μας καταστρέφουν.

 

Info:

Πέμπτη 7 Μαϊου – Πέμπτη 21 Μαϊου

Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 7 Μαϊου στις 21:00

Ώρες Λειτουργίας: 12.00 – 22.00

 

six d.o.g.s

Αβραμιώτου  6-8

Μοναστηράκι

Αθήνα

T: +30 210 3210510

W: http://sixdogs.gr