Το μικρό Παρίσι των Αθηνών: ένα φεστιβάλ στους «γαλλικούς» δρόμους του κέντρου

Μια δεκαήμερη γιορτή τέχνης και πολιτισμού με θεματολογία που φέτος εμπνέεται από την ιστορική εξέγερση του Μάη του ‘68

Το 6ο μικρό Παρίσι των Αθηνών πρόκειται να ξεκινήσει σε λίγες μέρες με φετινό θέμα «Μάης του '68. Πενήντα χρόνια μετά...». Πώς η παλλαϊκή εξέγερση του Γαλλικού Μάη το 1968, άνευ φυλετικών, πολιτιστικών, ηλικιακών και κοινωνικών διακρίσεων, με τον ισχυρό διεθνή αντίκτυπο, που αποτέλεσε ορόσημο στην ιστορία του 20ού αιώνα, επηρέασε και εξακολουθεί να επηρεάζει τους κοινωνικούς αγώνες και την καλλιτεχνική έκφραση;


Η θεματολογία του φετινού φεστιβάλ εμπνέεται από την ιστορική εξέγερση και γενικότερα από τις αξίες, τις κεντρικές και τις παράπλευρες δράσεις των κοινωνικών αγώνων μέχρι σήμερα.


Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από 4 έως 14 Οκτωβρίου 2018 στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, από την πλατεία Ομονοίας μέχρι τους σταθμούς Λαρίσης & Πελοποννήσου, το Μεταξουργείο, τον Άγιο Παύλο και την πλατεία Βικτωρίας, όπου πολλοί δρόμοι έχουν γαλλικά ονόματα και αποτελούν εδώ και χρόνια σημεία συνάντησης του αθηναϊκού αστικού πολιτισμού και της ελληνικής λαϊκής παράδοσης με τις κουλτούρες των μεταναστών, των ταξιδιωτών και των επισκεπτών.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσική, εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, street art, θέατρο και βαριετέ, δράσεις και παραστατικές τέχνες δρόμου, διαλέξεις, στρογγυλές τράπεζες και «rendez-vous sociaux», ξεναγήσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και παιχνίδια.


Μια δεκαήμερη γιορτή τέχνης και πολιτισμού στο κέντρο της Αθήνας, στην οποία συμμετέχουν περισσότεροι από 500 καλλιτέχνες, δημιουργοί και άνθρωποι του πνεύματος από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε πολλά επιλεγμένα σημεία - δρόμους, πλατείες, πάρκα, θέατρα, ωδεία, γκαλερί, μουσικά μπιστρό, σχολεία, νεοκλασικά και ιστορικά κτίρια, ξενοδοχεία και άλλους εναλλακτικούς χώρους.


Το φεστιβάλ που αναδεικνύει μια από τις πιο αδικημένες περιοχές της Αθήνας και δίνει βήμα σε νέους καλλιτέχνες, συνδιοργανώνεται από το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Περιφέρεια Αττικής και έχει την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, την υποστήριξη της Γαλλικής Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου στην Ελλάδα.


Info

Το μικρό Παρίσι των Αθηνών

4 - 14 Οκτωβρίου 2018

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ.

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός