Μία σύγχρονη τέχνη / A Contemporary art

Αφιέρωμα στη videodance στο Ιστορικό Μουσείο Κρήτης

LIFOTEAM 1.8.2016 | 00:00

Σ' ένα χώρο ανοιχτό στο κοινό που θα δίνει βήμα από φέτος και κάθε Αύγουστο σε μορφές τέχνης που χρησιμοποιούν ως κύριο εκφραστικό τους μέσο την ψηφιακή τεχνολογία, το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης μετατρέπει από την 1η ως και την 31η Αυγούστου το αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη σε εκθεσιακό περιβάλλον της τέχνης του video. Πρόκειται για μια σύγχρονη τέχνη που από την πρώτη εμφάνισή της στα τέλη της δεκαετίας του 1960 ως σήμερα συνεχίζει να αποτελεί πεδίο ποικίλων πειραματισμών, που αποδεικνύονται ελκυστικοί για το κοινό.

 

Ειδικότερα, φέτος τον Αύγουστο το Ιστορικό Μουσείο Κρήτης επέλεξε να παρουσιάσει στο κοινό ένα αφιέρωμα στη videodance (screen choreography, dance for the camera ή και choreography screendance), ένα από τα νεότερα είδη, που συνδυάζει το χορό με την τέχνη του βίντεο, με συμμετοχές κορυφαίων σύγχρονων εκπροσώπων του είδους-από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ινδία την Ιαπωνία, την Ελβετία και την Ελλάδα.
Η είσοδος στις προβολές περιλαμβάνεται στο εισιτήριο του Ιστορικού Μουσείου.

 

Πρόγραμμα:

1-6 Αυγούστου Billy Cowie (GB)

8-13 Αυγούστου Silke Mansholt (DE)

15-25 Αυγούστου Rajyashree Ramamurthi (IN) [οργάνωση-επιμέλεια]

Συμμετέχουν οι: Desmond Roberts (IN), Parimal Phadke (IN), Dhanya Pilo (IN), Surjit Nongmeikapam (IN), Preethi Athreya (IN), Yashaswini R (IN), Rakesh MPS (IN), Asim Waqif (IN), Mayuka Ueno Gayer (JP), Frederic Lombard (CH)

26-31 Αυγούστου Αλίκη Χιωτάκη (GR)

ΠΟΤΕ01/08/2016 - 31/08/2016
ΠΟΥΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Αμφιθέατρο Γιάννη Περτσελάκη
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός