Μια live ψηφιακή συζήτηση με τον Steve McQueen

H τέχνη της αφήγησης του συλλογικού τραύματος | Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου | 19:00

The LiFO team, 14.10.2021 | 09:51

Ο Steve McQueen, ένας από τους πιο επιδραστικούς σκηνοθέτες και εικαστικούς του σήμερα, έρχεται στις οθόνες μας για μια αποκλειστική ψηφιακή συζήτηση.

 

Την Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2021, στις 19:00 (UTC+3), το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τον βραβευμένο με Όσκαρ σκηνοθέτη των ταινιών Shame και 12 Years a Slave και νικητή του Turner Prize, σε μία συζήτηση με τον καλλιτεχνικό διευθυντή της Μπιενάλε της Αθήνας Poka-Yio και τη συνεργάτιδα της Στέγης και ακτιβίστρια Eirini Niamouaia Ontoul. Με αφορμή το έργο του, End Credits, που παρουσιάζεται στη Στέγη στο πλαίσιο της Μπιενάλε της Αθήνας, ο Steve McQueen θα μιλήσει για την τέχνη της ανάσυρσης του συλλογικού τραύματος και των περιθωριοποιημένων ιστοριών της ανθρωπότητας. 

 

H συζήτηση θα διεξαχθεί στα αγγλικά και θα διαρκέσει συνολικά 45 λεπτά. Στο τέλος , θα ακολουθήσει Q&A με το κοινό μέσω zoom chat.

 

Λίγα λόγια για το End Credits

Στο υπό εξέλιξη έργο, ο McQueen παρουσιάζει το πορτρέτο ενός ανθρώπου-συμβόλου, του Paul Robeson. Τραγουδιστής και κοινωνικός ακτιβιστής, ο Robeson έγινε στόχος του FBI όταν ξεκίνησε εκστρατεία ενάντια στο λιντσάρισμα. Μπήκε στη μαύρη λίστα και η ζωή και η καριέρα του καταστράφηκαν. Όταν ο φάκελός του στο FBI αποχαρακτηρίστηκε και βγήκε εν μέρει στη δημοσιότητα, ο Steve McQueen ξεκίνησε ένα μεγάλο ταξίδι για να συγκροτήσει ένα μνημείο επικών διαστάσεων στον ηρωικό άνδρα.


Το έργο είναι μια συμπαραγωγή του Onassis Culture και παρουσιάζεται στο πλαίσιο της 7ης Μπιενάλε της Αθήνας, έως τις 24 Οκτωβρίου στον Εκθεσιακό Χώρο -1 της Στέγης.


Είσοδος ελεύθερη με προκράτηση θέσης.

Μπορείτε να συμμετοχή, συμπληρώνοντας την παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα εδώ , έως την Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου στις 18:00 (UTC+3). 

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός