'Light Sleeper' του Charlie Roberts στη γκαλερί Allouche Benias

Από τις 12 Νοεμβρίου τα έργα του Τσάρλι Ρόμπερτς υπογραμμίζουν την τεχνική της παραμόρφωσης.

The LiFO team, 11.11.2022 | 11:20

Ο Τσάρλι Ρόμπερτς (γεν. 1983, Κάνσας, ΗΠΑ), ο οποίος ζει και εργάζεται στη Νορβηγία, τη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες. Μέσω της δουλειάς του δημιουργεί διαλόγους μεταξύ κόσμων: τον πραγματικό/συμβατικό και τον υπερφυσικό/εκκεντρικό, αξιοποιώντας εύρος τεχνικών, όπως η ζωγραφική και η γλυπτική.


Εμπνέεται από την ιστορία της τέχνης και την ποπ κουλτούρα, με αναφορές σε αρχαίες αφηγήσεις, παραδόσεις και αλληγορίες καθώς και την ελληνική μυθολογία. Αυτές οι αναφορές είναι εμφανείς λόγω του «τολμηρού» περιεχομένου, στιλ και τεχνικής. Οι πυκνογραμμένοι πίνακές του με πολλά σημεία όψης, προσδίδουν στην ενέργεια, την αποφασιστικότητα και την μοναδικότητα της δημιουργικής διαδικασίας του, κάτι ευδιάκριτο στο περιεχόμενό του λόγω των ισχνών και επιμηκυμένων ανθρώπινων μορφών, τοποθετημένων σε μία μυστικιστική και σχεδόν αιθέρια ατμόσφαιρα.


Τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση, δημιουργημένα σε ένα διάστημα έξι μηνών, υπογραμμίζουν την τεχνική της παραμόρφωσης. Λόγω αυτής της μεθόδου, αφαιρεί τις φιγούρες του από τον πραγματικό κόσμο και τις τοποθετεί σε ένα μυστικιστικό τοπίο. Αμφισβητεί τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας και της φαντασίας και εξερευνά το ζήτημα της ρευστότητας τους στον ψηφιακό κόσμο.

 

Γκαλερί Allouche Benias 

Κανάρη 1 Αθήνα

 

 

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός