Κορνήλιος Γραμμένος, Repatriation

Ατομική Έκθεση

LIFOTEAM 9.2.2017 | 00:00

Η αίθουσα τέχνης «Έκφραση–Γιάννα Γραμματοπούλου», εγκαινιάζει την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου την ατομική έκθεση του Κορνήλιου Γραμμένου με τίτλο: "Repatriation".

Το νέο πρότζεκτ του εικαστικού περιλαμβάνει 36 έργα γλυπτικής της περιόδου 2014-2016. Ο Γραμμένος, επιχειρεί ένα προσωπικό Repatriation (Επαναπατρισμό), αναζητώντας και επαναπροσδιορίζοντας τα «νήματα» που τον συνδέουν με αντικείμενα, έννοιες, σύμβολα και πρόσωπα.

Αντικείμενα αρχετυπικά (Τραπέζι, Κρεβάτι, Καρέκλα, Παράθυρο) που ανακαλούν και εικονοποιούν το σπίτι/εστία,  ζώα (Γάτα, Άλογο, Σκύλος, Πουλί) σύντροφοι του ανθρώπου, ανθρώπινες ιδιότητες (Ακροβάτης, Κλόουν, Συγγραφέας, Μάγος, Νομοθέτης, Ποιητής) διαχρονικά παρούσες στη ζωή του αλλά και πρόσωπα που έως ένα σημείο καθόρισαν τον κόσμο του (Οδυσσέας, Επίκουρος, Παναγία, Miles Davies, Stendahl, Mondrian, Sigmund Freud, Charlemagne, Giordano Bruno, Alexandre Calder).

Γλυπτικές κατασκευές, οι περισσότερες μεγάλων διαστάσεων, με απλές και λιτές φόρμες, από ξύλο, μέταλλο, σχοινί ή χρωματιστό μάλλινο νήμα, που τυλίγει, δένει ή πλέκεται σε ιστό. Έργα που έχουν ενσωματώσει και εμπεριέχουν τις μορφοπλαστικές αναζητήσεις της σύγχρονης τέχνης, συχνά με παιγνιώδη διάθεση. Έργα που αναδεικνύουν την ομορφιά των πραγμάτων αυτών καθ’ εαυτών και προάγουν τη συνείδηση και την κατανόηση του κόσμου.

ΠΟΤΕ09/02/2017 - 18/03/2017
ΠΟΥΕΚΦΡΑΣΗ «ΓΙΑΝΝΑ ΓΡΑΜΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ»
Τρ.-Πεμ.-Παρ.: 11:00-20:00, Τετ.: 11:00-18:00, Σαββ.: 11:00-15:00
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός