Συνδέεται η pop κουλτούρα με το εργόχειρο; Μπορεί μία τυπολογία συνυφασμένη με την παράδοση, τη γυναίκα και τα στερεότυπα να μεταμορφωθεί σε έργο τέχνης; Αποκτά άραγε διαφορετική σημασία ένα τυπογραφικό μήνυμα όταν κεντηθεί;

 

Η Κανέλλα, στη δεύτερη ατομική της έκθεση, μας καλεί να εξερευνήσουμε πώς συμβιώνει το παραδοσιακό με το σύγχρονο, αλλάζοντας τα μοτίβα και ξυπνώντας αναμνήσεις. Μέσα από ένα ταξίδι στον χρόνο, ενώνει το παρελθόν με το παρόν, επαναπροσδιορίζοντας αξίες και συναισθήματα. Με αφετηρία το κέντημα σε καμβά, δημιουργεί πρωτότυπα έργα με παραδοσιακές τεχνικές, σε ετερόκλητα υλικά, όπως χαρτί και μέταλλο. Πειραματισμοί στη θεματολογία και την καλλιτεχνική προσέγγιση προσδίδουν καινούρια διάσταση στην αντίληψη μας για τα εργόχειρα και μας συστήνουν μια πιο pop και χιουμοριστική πλευρά.

 

Η Κανέλλα Αράπογλου είναι εικαστικός και γραφίστας. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε δημιουργικά γραφεία του Λονδίνου ως art director. Επιστρέφοντας στην Αθήνα δημιούργησε το "Kanella" για να ασχοληθεί αποκλειστικά με τα πεδία που την ενδιέφεραν: installations, εταιρικές ταυτότητες, πειραματισμούς σε αντικείμενα και θεματικές δράσεις. Παράλληλα, για σχεδόν μια δεκαετία, δίδασκε στο ΤΕΙ Γραφιστικής Αθηνών. Η τέχνη και το design συνυπάρχουν αρμονικά στη ζωή της και στο studio που διατηρεί στο κέντρο της Αθήνας. Με προπτυχιακές σπουδές στη γραφιστική και μεταπτυχιακές στο Communication Design στο Central Saint Martins του Λονδίνου, έχει πάρει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, ενώ έργα της έχουν συμπεριληφθεί σε πολυάριθμες δημοσιεύσεις σε όλο τον κόσμο.

ΠΟΤΕ16/12/2016 - 08/01/2017
ΠΟΥPIREE
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός