«Ιωάννης Σπέης, ένας χημικός της ελληνικής οινοποιίας»: Μια ιστορία από τις πηγές από το ΠΙΟΠ

Για την οπτικοακουστική παραγωγή αξιοποιήθηκε το προσωπικό αρχείο του Ιωάννη Σπέη και άλλες πηγές από τις συλλογές του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ.

The LiFO team, 24.6.2021 | 13:58

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) επιχειρεί να διηγηθεί ψηφιακά ιστορίες από το πρόσφατο παρελθόν της χώρας, στο πλαίσιο της σειράς Ιστορία από τις πηγές που απευθύνεται στο ευρύ κοινό. Μεταξύ αυτών, είναι ιστορίες επιχειρήσεων και κλάδων παραγωγής, τεχνολογίας και καινοτομίας που αναπτύχθηκαν στην Ελλάδα του 20ού αιώνα. Διατρέχουμε χώρους βιομηχανικών και άλλων επιχειρήσεων, συχνά ακολουθώντας τα βήματα των εργαζομένων τους.

 

Εκτός από εγκαταστάσεις, γραμμές παραγωγής και προϊόντα, ανακαλύπτουμε μικρές, προσωπικές ιστορίες που μιλούν για μεγαλύτερες, για δομές της οικονομίας και της κοινωνίας της χώρας μας. Έτσι, παρακολουθώντας τον εργασιακό βίο του Ιωάννη Σπέη, ενός επιστήμονα που δραστηριοποιήθηκε ως στέλεχος στον χώρο της οινοποιίας από την τρίτη δεκαετία του 20ού αιώνα, έχουμε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε πολλά για αυτόν τον διαχρονικά σημαντικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας. Για την οπτικοακουστική παραγωγή αξιοποιήθηκε το προσωπικό αρχείο του Ιωάννη Σπέη και άλλες πηγές από τις συλλογές του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ.

 

Για να δείτε την οπτικοακουστική παραγωγή (διάρκειας 13 λ.), πατήστε εδώ

Ιστορικό Αρχείο ΠΙΟΠ

Δωρίδος 2 & Λεωφόρος Ειρήνης 14, 17778, Ταύρος

Τ.: 210 3418051 | www.piop.gr

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός