Ιωάννα Ευθυμίου, Αναδρομές

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή παρουσιάζει την ατομική εικαστική έκθεση της Ιωάννας Ευθυμίου με τίτλο «Αναδρομές...».

LIFOTEAM 12.10.2015 | 00:00

Το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή παρουσιάζει την ατομική εικαστική έκθεση της Ιωάννας Ευθυμίου με τίτλο «Αναδρομές...».

Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις της έκθεσης θα δοθούν στο Σύλλογο Φίλων Παιδιών με Καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ.

 

Η Ιωάννα Ευθυμίου σπούδασε ζωγραφική στη Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητή το Δ. Μυταρά. Διακρίθηκε κατά τη διάρκεια των σπουδών της για την επίδοσή της με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. Αποφοίτησε το 1995 με Άριστα. Συνέχισε τις σπουδές της στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη. Έχει πραγματοποιήσει τριάντα ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό και το έργο της έχει γίνει ευρέως γνωστό με διεθνείς βραβεύσεις και διακρίσεις. Έργα της ανήκουν σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Δώδεκα πορτρέτα που έχει φιλοτεχνήσει ανήκουν και βρίσκονται στην προσωπική συλλογή της Βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ στη Μεγάλη Βρετανία.
Πρόσφατα εξέθεσε ένα πολύ μεγάλο αφιέρωμα για την Πριγκίπισσα Γκρέυς του Μονακό στο κτίριο που στεγάζει την EFG Bank στο Μονακό.

ΠΟΤΕ12/10/2015 - 31/10/2015
ΠΟΥΙΔΡΥΜΑ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΣΙΧΡΙΤΖΗ
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός