Η ζωή και το έργο του Θόδωρου Βρυζάκη στο Βυζαντινό Μουσείο

Η έκθεση θα περιλαμβάνει  και κειμήλια της οικογένειας Βρυζάκη, ευγενική παραχώρηση της κ. Βασιλικής Βρυζάκη, απογόνου του μεγάλου ζωγράφου.

The LiFO team, 28.6.2021 | 08:32

Επισκέψιμη για το κοινό από την Τρίτη 29 Ιουνίου 2021 έως και την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 θα είναι η έκθεση για τη ζωή και το έργο του Θ. Βρυζάκη στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης.

 

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο ενέταξε και φιλοξενεί την περιοδική έκθεση του Δήμου Θηβαίων «Θεόδωρος Βρυζάκης και η εικόνα της Ελλάδας μέσα από τα μάτια των καλλιτεχνών» και  θα παρουσιάσει και προτομή του ζωγράφου, έργο του Θηβαίου γλύπτη Δημήτρη Δήμου.

 

Η εικαστική έκθεση περιλαμβάνει έργα της Φιλελληνικής Συλλογής Μιχάλη και Δήμητρας Βαρκαράκη και της συλλογής Ευάγγελου και Κατίγκως Αγγελάκου. Η έκθεση, της οποίας την καλλιτεχνική επιμέλεια, όπως και του συνόλου της εκδήλωσης, έχει η ιστορικός τέχνης, Δρ. Μαράη Γεωργούση, εκτός των ζωγραφικών έργων, δύο από τα οποία είναι του Θεόδωρου Π. Βρυζάκη, ενώ τα υπόλοιπα αφορούν σε φιλελληνικά θέματα καλλιτεχνών του 19ου αιώνα, θα περιλαμβάνει  και κειμήλια της οικογένειας Βρυζάκη, ευγενική παραχώρηση της κ. Βασιλικής Βρυζάκη, απογόνου του μεγάλου ζωγράφου.

 

Επίσης οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο με θεατρικό δρώμενο, αφιερωμένο στη ζωή του Βρυζάκη και σε σύλληψη και σκηνοθεσία του αρχαιολόγου, Θανάση Παπαγεωργίου.

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός