Η πρωτοπόρος του μεταμοντέρνου χορού, Τρίσα Μπράουν, στο εναρκτήριο φεστιβάλ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

Η ομάδα της πολυβραβευμένης Αμερικανίδας χορογράφου θα παρουσιάσει στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το In Plain Site,

LIFOTEAM 30.7.2016 | 10:03

Στην Ελλάδα έρχεται η Τρίσα Μπράουν, μια από τις κορυφαίες χορογράφους του 20ού αιώνα, πρωτοπόρος του κινήματος του μεταμοντέρνου χορού.

 

Η Μπράουν συμμετέχει στο Dancing Athens, το εναρκτήριο φεστιβάλ της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου σε δημόσιους χώρους, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Κάτιας Αρφαρά.


Η ομάδα της πολυβραβευμένης Αμερικανίδας χορογράφου θα παρουσιάσει στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης το In Plain Site, ένα κολλάζ από αποσπάσματα εμβληματικών έργων των τελευταίων πενήντα ετών.


Η ιδιότυπη αυτή αναδρομική παρουσίαση θα διαμορφωθεί σε συνεργασία με το ΕΜΣΤ, ειδικά για τους νέους χώρους του, αποτελώντας ένα φόρο τιμής στην ριζοσπαστική δουλειά της χορογράφου, η οποία τη δεκαετία του 1970 έβαλε τον χορό στην καθημερινότητα της πόλης.


Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας.