ADVERTORIAL

 

Μαζί με το καλοκαίρι, πέρα από τα μπάνια και τα ταξίδια στα νησιά, ανοίγει η αυλαία για τα πολιτιστικά φεστιβάλ. Μια περίοδος που χαρακτηρίζεται από αναρίθμητες δράσεις και παραστάσεις αφιερωμένες στο θέατρο, το χορό και την τέχνη, με ένα όμως εξ αυτών να ξεχωρίζει τόσο για το όνομα, όσο και για την ιστορία του. Το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

 

Με τον υδράργυρο λοιπόν να ανεβαίνει, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, ένα από τα σημαντικότερα φεστιβάλ του πολιτιστικού χώρου στην Ευρώπη που μετράει 68 χρόνια ιστορίας, θα παρουσιάσει και φέτος μοναδικές παραστάσεις, φέρνοντας στην Ελλάδα κορυφαία ονόματα της εγχώριας και διεθνούς σκηνής. Μια γιορτή για την τέχνη, μια καλοκαιρινή υπόσχεση με καινούργιες ιδέες και προτάσεις από νεότερους και καταξιωμένους δημιουργούς σε κάθε πεδίο, έχει και φέτος τη στήριξη της Mastercard η οποία θα είναι για 5η συνεχόμενη χρονιά ο μεγάλος χορηγός του Φεστιβάλ.

 

Όπως κάθε χρόνο, το «μενού» χαρακτηρίζεται από ποικιλία και τέχνη υψηλού επιπέδου. Ωστόσο, φέτος το Φεστιβάλ προχωρά επιπλέον σε μια καινοτόμο πρωτοβουλία που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στη μακρόχρονη ιστορία του με στόχο την υποστήριξη της εγχώριας καλλιτεχνικής παραγωγής και την προβολή της στο εξωτερικό. Η τέχνη ως γνωστόν δεν έχει όρια, προασπίζει την ελευθερία της έκφρασης και έχει τη δυνατότητα να στέλνει «ηχηρά» κοινωνικά μηνύματα, μέσα από τις παραστάσεις του βασικού προγράμματος, αλλά και ειδικότερα μέσω της νέας αυτής πρωτοβουλίας, ονόματι grape – Greek Agora of Performance.

 

Μια πρωτοβουλία που με αποκλειστικό χορηγό τη Mastercard στοχεύει στην ενίσχυση του Θεάτρου, των Τεχνών και του Πολιτισμού της χώρας και ταυτόχρονα αναδεικνύει επίκαιρα κοινωνικά θέματα, όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη διαφορετικότητα, τη συμπερίληψη και την προστασία του περιβάλλοντος.

 

Η Mastercard δίνει συμβολικό χαρακτήρα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

 

Τι είναι το grape – Greek Agora of Performance

To grape είναι μια πλατφόρμα για την προβολή Ελλήνων και Ελληνίδων καλλιτεχνών στη διεθνή πολιτιστική σκηνή. 14 νέα ελληνικά έργα Θεάτρου και Χορού που θα κάνουν πρεμιέρα στο φετινό Φεστιβάλ, έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο της πλατφόρμας grape και πρόκειται να τα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι διεθνών Φεστιβάλ, και καλλιτεχνικοί διευθυντές διεθνών πολιτιστικών φορέων. Ταυτόχρονα, όλοι οι διεθνείς προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν με τους καλλιτέχνες κατά τη διάρκεια παράλληλων εκδηλώσεων και ενεργειών δικτύωσης. Μέσα από τo grape, το Φεστιβάλ ευελπιστεί να βοηθήσει αυτές τις παραστάσεις αλλά και συνολικότερα την ελληνική καλλιτεχνική δημιουργία να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

 

Το grape έχει επίσης στόχο να αναδείξει επίκαιρα θέματα που αφορούν την LGBTQIΑ+ κοινότητα, τη θέση της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία του περιβάλλοντος. Η επιλογή της Mastercard να χορηγήσει αυτήν την πρωτοβουλία δεν αντανακλά μόνο το ενδιαφέρον της για τον Πολιτισμό και την Τέχνη, αλλά αποτελεί ακόμα έναν τρόπο να εκφράσει την υποστήριξή της στη συμπερίληψη, την ισότητα και τη βιωσιμότητα.

 

Οι παραστάσεις που θα συμπεριληφθούν στο grape, οι οποίες επιλέχθηκαν από το Φεστιβάλ και με γνώμονα τα μηνύματα που εκπέμπουν αναφορικά με αυτά τα θέματα, έχουν στόχο να αναδείξουν την ελληνική τέχνη, όχι μόνο ως προς το υψηλό επίπεδό της, αλλά και ως μέσο που ωθεί την κοινωνία μας προς ένα πιο συμπεριληπτικό μέλλον. Στο πλαίσιο αυτό, η Mastercard προχωρά ακόμα ένα βήμα μπροστά και αναλαμβάνει τη χορηγία ενός βραβείου κοινού που θα δοθεί στο έργο που θα συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία, βάσει της ψηφοφορίας, η οποία θα πραγματοποιείται στο τέλος κάθε παράστασης. Το βραβείο θα συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο, με σκοπό να βοηθήσει τη μελλοντική εξέλιξη της νικητήριας παράστασης.

 

Η Mastercard δίνει συμβολικό χαρακτήρα στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

 

Οι παραστάσεις του grape θα παρουσιαστούν συμπυκνωμένα σε δύο χρονικές περιόδους: 3 - 8 Ιουλίου και 18 – 22 Ιουλίου, ενώ θα είναι ανοιχτές και για το ευρύ κοινό.

 

Φέτος, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου θα διεξαχθεί από την 1η Ιουνίου έως και τις 26 Αυγούστου, παρουσιάζοντας στη σκηνή του Ηρώδειου, του Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου, του Μικρού Θεάτρου της Αρχαίας Επιδαύρου και της Πειραιώς 260 σπουδαία έργα καταξιωμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

 

Παράλληλα, να σημειωθεί ότι η Mastercard, πιστή στις δεσμεύσεις της προς τους λάτρεις του θεάτρου και της τέχνης, προσφέρει στους κατόχους των καρτών της που θα αγοράσουν το εισιτήριό τους με τη Mastercard® κάρτα τους από τις 29/05 έως τις 30/06 στα νέα εκδοτήρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ή online στο Viva, την ευκαιρία να κερδίσουν διπλές προσκλήσεις για τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.

 

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός