Η Ηώ Αγγελή, στην καινούργια της ενότητα, ερευνά την εγγύτητα της ανθρώπινης φύσης με το περιβάλλον δημιουργώντας ένα νέο, αισθητηριακά έντονο, τοπίο. Σε μια εποχή σοβαρών αλλαγών, ανατροπών και ρευστότητας η κίνηση γίνεται σε μορφή slalom.

 

Η ενότητα ‘Slalom‘ αποτυπώνει, μεταφορικά, μία διάθεση αποφυγής των εμποδίων που δυσκολεύουν την αλληλεπίδραση ανάμεσα σε οριοθετημένους και ανοιχτούς, αδιαμόρφωτους χώρους. Οι απεικονίσεις των έργων ξεφεύγουν από την αντικειμενικότητα παραμορφώνοντας αναλογίες και προοπτική, ακυρώνοντας τους τυπικούς οπτικούς κανόνες.

 

Τα κτίρια που ζωγραφίζει βρίσκονται διάσπαρτα σε τόπους άγνωστους, αλλά βιωματικά γνώριμους. Η φύση, με κάθε λογής πράσινα και φαιά και μπλε της νύχτας, υφαίνει ιστούς, διαταράσσοντας την ομαλότητα της πορείας του βλέμματος, πάνω σε έγχρωμα τελάρα και ασπρόμαυρα σχέδια. Όλα σχεδιάζονται με αντικειμενική ματιά και όλα ανατρέπονται με παλίμψηστες γραφές.

 

Η Ηώ Αγγελή με το “Slalom” - Μια διαδρομή αλλιώς στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
Ηώ Αγγελή, Τα άνθη μελαγχολούν αθόρυβα @ZoumboulakisGalleries. Φωτο: StudioVaharidis

 

Δημιουργεί, με εμμονή, ζωγραφικά έργα με λεπτοφυείς κήπους που εισβάλλουν σε κατοικημένους χώρους. Σε κάθε έργο υπάρχει, ως υπόμνηση, κάποιο κτίσμα που τροφοδοτείται από τον μύθο και την αλληγορία. Τοπογραφία που ελίσσεται η ζωγραφική της, γλιστρά μαγικά από το πραγματικό, στο φαντασιακό, για να υποκύψει στο απρόβλεπτο.

 

Η Ηώ Αγγελή ολοκληρώνει μια ιστορία, εισχωρώντας στο βάθος της αφήγησης. Στην άκρη της μνήμης.

 

Η Ηώ Αγγελή σπούδασε Ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας (1981-86) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Royal College of Art του Λονδίνου (1988-91), με υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Έχει παρουσιάσει το έργο της σε μεγάλο αριθμό ατομικών εκθέσεων και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έργα της ανήκουν σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. 

 

Η Ηώ Αγγελή με το “Slalom” - Μια διαδρομή αλλιώς στη γκαλερί Ζουμπουλάκη
Ηώ Αγγελή, Το είδωλό του. @ZoumboulakisGalleries. Φωτο: StudioVaharidis

 

Διάρκεια έκθεσης: 2 Φεβρουαρίου – 11 Μαρτίου 2023 Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλ. Κολωνακίου 20

Ώρες λειτουργίας: Τρ., Πέμ. & Παρ. 11.00 -20.00 Τετ. & Σάβ. 11.00 –15.00

Κυριακή & Δευτέρα κλειστά

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός