Η γέννηση της Ευρώπης

Χαρακτικά εικαστικών από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη

LIFOTEAM 1.12.2015 | 00:00

Η Έκθεση, η οποία περιλαμβάνει χαρακτικά καλλιτεχνών κυρίως από χώρες της Κεντρικής & Ανατολικής Ευρώπης, γίνεται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Πολιτισμού "Παναγιώτης Γιαννάκος-Xotaris Art Forum". Είναι μία από τις μεγαλύτερες και διεθνώς βραβευμένες συλλογές παγκοσμίως σε χαρακτικά. Στην Κρητική διάλεκτο «ξωτάρης» σημαίνει ο ταξιδευτής, ο περιπλανώμενος, και έτσι και ο συλλέκτης κος Χρήστος Γιαννάκος ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο αναζητώντας και εμπλουτίζοντας τις συλλογές του με μοναδικά έργα και σπάνιες εκδόσεις χαρακτικής.

 

Ο μαγικός κόσμος της χαρακτικής αφηγείται ιστορίες από την ελληνική μυθολογία, το παρελθόν και τα μύχια της ανθρώπινης ψυχής, με τους ήρωες, τους θεούς και ημίθεους, τις μάχες, τους έρωτες & τα σύμβολα.

 

Ειδικά για τα εγκαίνια λόγω της συμπλήρωσης ογδόντα χρόνων από τη γέννηση του κορυφαίου Σλοβάκου καλλιτέχνη Albin Brunovsky (1935-1997) εκτέθηκαν συλλεκτικά χαρακτικά του και έγινε μνεία στο έργο του. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χαρτονομίσματα της Τσεχοσλοβακίας είχαν σχεδιαστεί από τον ίδιο καλλιτέχνη. Ο Πρέσβης της Σλοβακίας κ.Peter Michalko προλόγισε την έκθεση.

ΠΟΤΕ01/12/2015 - 29/02/2016
ΠΟΥGRECOTEL PALLAS ATHENA
Pallas Athena Restaurant
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός