Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Coming Out,  οι LGBTQ οργανώσεις:«Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ)», «Ομοφοβία στην Εκπαίδευση», «Θετική Φωνή» και «ColourYouth», σε συνεργασία με το «Διεθνές Φεστιβάλ LGBTQταινιών Θεσσαλονίκης», τη «Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο» και τον «Κόσμο Χωρίς Πολέμους και Βία» διοργανώνουν την προβολή του ντοκιμαντέρ "Iam" της Ινδής παραγωγού SonaliGullati.

Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται την αγάπη των γονιών προς τα παιδιά τους, όταν αυτά τους αποκαλύπτουν το σεξουαλικό τους προσανατολισμό και, παράλληλα, προσεγγίζει τις κοινωνικές δυνατότητες μιας κλειστής κοινωνίας όπως αυτή της Ινδίας.
Η προβολή γίνεται στο θέατρο Βικτώρια (Μαγνησίας 5 & Γ' Σεπτεμβρίου 119) την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 8.00 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο. Μετά την προβολή θ' ακολουθήσει συζήτηση και ελαφρύ γεύμα με fingerfood και sangria (για την οικονομική ενίσχυση του LGBT Κοινωνικού Κέντρου «TheAthensRainbowHouse»).

COMING OUT!
Η Παγκόσμια Ημέρα Coming Out είναι αφιερωμένη στην ελευθερία της ανοικτής έκφρασης του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου, θεσπίστηκε το 1988 από τον ψυχολόγο Robert Eichberg και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Οκτωβρίου.
Την ημέρα αυτή, πολλά LGBT* άτομα επιχειρούν να μιλήσουν ανοιχτά για τον σεξουαλικό τους προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου τους στα άτομα που αγαπούν ή απλά γνωρίζουν. Την ημέρα αυτή, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ημέρα βέβαια, ίσως ένα άτομο που αγαπάς ή γνωρίζεις κι εσύ αποφασίσει να σου μιλήσει ανοιχτά για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου του. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι μια τέτοια απόφαση, δείχνει πως το άτομο αυτό σε εκτιμά και σε εμπιστεύεται. Εσύ πως θα του το ανταποδώσεις ?
Με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα ComingOut,  οι LGBTQ οργανώσεις:«Ομοφυλοφιλική και Λεσβιακή Κοινότητα Ελλάδας (ΟΛΚΕ)», «Ομοφοβία στην Εκπαίδευση», «Θετική Φωνή» και «ColourYouth», σε συνεργασία με το «Διεθνές Φεστιβάλ LGBTQ ταινιών Θεσσαλονίκης», τη «Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο» και τον «Κόσμο Χωρίς Πολέμους και Βία» διοργανώνουν την προβολή του ντοκιμαντέρ "Iam" της Ινδής παραγωγού SonaliGullati.

ΠΟΤΕ11/10/2012 - 11/10/2012
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός