«Η Αφροδίτη σήμερα» της Ένωσης Τσέχων Χαρακτών Hollar στο Μουσείο Γουναρόπουλου

Η έκθεση στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου περιλαμβάνει περισσότερα από πενήντα έργα από είκοσι δύο σύγχρονους χαράκτες και χαράκτριες.

The LiFO team, 11.11.2022 | 11:37

Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, σε συνεργασία με το Τσεχικό Κέντρο Αθήνας, παρουσιάζει την έκθεση «Η Αφροδίτη σήμερα». Η έκθεση αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ένωσης Τσέχων Χαρακτών Hollar και του Κέντρου Κλασικών Σπουδών του Ινστιτούτου Φιλοσοφίας της Τσεχικής Ακαδημίας Επιστημών, στην Πράγα, όπου και πρωτοπαρουσιάστηκε το 2021. Σκοπός της έκθεσης είναι η διερεύνηση της πρόσληψης της αρχαίας θεάς του έρωτα από τη σύγχρονη τσεχική τέχνη.

 

Η έκθεση στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου περιλαμβάνει περισσότερα από πενήντα έργα από είκοσι δύο σύγχρονους χαράκτες και χαράκτριες. Μέσω των πολλαπλών προσεγγίσεων του θέματος συμβάλλει στην επίκαιρη συζήτηση για τη θέση της γυναίκας στη σημερινή κοινωνία και την αντανάκλασή της στην καλλιτεχνική δημιουργία.

 

Συμμετέχουν: Mikoláš Axmann, Karel Beneš, Jan Blaha, Šimon Brejcha, Dušan Černý, Petr Fiala, Petr Hampl, Pavel Holeka, Tomáš Hřivnáč, Ditta Jiřičková, Martin Mulač, Petr Palma, Pavel Piekar, Martin Raudenský, Zuzana Růžičková, Jiří Slíva, Ladislav Sýkora, Petr Štěpán, Hana Šuranská, Jana Šindelová, Eva Vlasáková, Bohunka Waageová

 

Επιμέλεια: Jan Bažant, Κέντρο Κλασικών Σπουδών, Ινστιτούτο Φιλοσοφίας της Τσεχικής Ακαδημίας Επιστημών, και Pavel Piekar, Πρόεδρος της Ένωσης Τσέχων Χαρακτών HOLLAR

 

Διάρκεια έκθεσης: 9 Νοεμβρίου 2022 - 31 Ιανουαρίου 2023

Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη-Σάββατο 9.00-16.00

Είσοδος ελεύθερη

ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

ΜΟΥΣΕΙΟ Γ. ΓΟΥΝΑΡΟΠΟΥΛΟΥ

Γουναροπούλου 6, Ανω Ιλίσια

Τηλ: 210 7487657, 210 7777601

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός